• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Učesnici rafting regate stigli u Šabac

Autori mondo.ba Autori SRNA

Učesnici Druge rafting regate Banjaluka - Beograd, koja je krenula 11. septembra iz Banjaluke, stigli su danas u Šabac.

 Učesnici rafting regate stigli u Šabac  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Zamjenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić rekao je da ovo nije manifestacija kojom se promoviše samo sport, već da ima kulturni, privredni i svaki drugi karakter, a prije svega povezivanja ljudi u slivu rijeka kojima će proći regata.

"Kao i prošle godine, grad je dočekao učesnike regate. Ovi ekstremni uslovi sa mnogo padavina uticali su da regata ima manje učesnika nego što je planirano, ali bitan je kontinuitet. Šabac je poznat po veslačkim sportovima, imamo i svjetske šampione i grad želi omasovljenje sporta", naveo je Pajić.

Predsjednik Kajak kanu i rafting saveza Republike Srpske Aleksandar Pastir rekao je da su majske poplave pokazale snagu raftera u spašavanju i pružanju pomoći poplavljenom stanovništvu i dodao da je Sava veliki regionalni potencijal koji će donijeti korist svim zemljama kroz koje protiče.

"Izuzetno smo zadovoljni dočekom u svim opštinama u Srbiji, u Sremskoj Mitrovici smo bili par dana, gdje smo radili pokaznu vježbu spašavanja i pokazali kako rafteri djeluju u nepredviđenim situacijama. Opština Šabac i sve ostale opštine shvatile su značaj raftinga, ne samo kao sporta, već i njegov turistički i ekološki značaj", istakao je Pastir.

Maršruta koju će preći za 18 dana iznosi 505 kilometara, a ove godine je u znaku edukacije o spasavanju u poplavama. Organizatori manifestacije su Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, turističke organizacije Banjaluke i Beograda i rafting savezi Srpske i Srbije.

Regata ima 16 učesnika koji su došli sa 10 čamaca.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC