• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEKING: Anu pogodio "uragan Maša"

Ivanovićeva posle izgubljenog prvog seta (0:6) nije uspela da nadoknadi zaostatak i izbori plasman u prvo finale u Pekingu.

Ana Ivanović neće igrati u finalu turnira u Pekingu. Uprkos dobrim periodima igre u drugom setu, srpska teniserka nije uspela da nadoknadi veliki zaostatak iz prvog seta - 0:6, 4:6.

Marija Šarapova dobila je prvi set sa "nulom". Srpskoj teniserki to je bio prvi izgubljeni set bez dobijenog gema još od početka marta i turnira u Montereju, kada je u četvrtfinalu drugi set protivnica Magdalena Ribarikova rešila u svoju korist sa 6:0, ali ipak izgubila meč. Ana je kasnije trijumfovala na tom turniru, pobedivši u finalu svoju zemljakinju Jovanu Jakšić.

Ana se "resetovala" u nastavku. Sa uspehom je prebrodila "uragan" koji je protutnjao terenom i krenula da igra onako kako ume. Iako je Šarapova odmah napravila brejk, Ana nije klonula - naprotiv, uzvratila je istom merom.

A onda u šestom gemu bilo je mnogo uzbuđenja, koji su dobrim delom uticali na ishod meča.

Ana je posle sudijskog uzvika "aut" lopticu vratila u mrežu, što je značilo da ima brejk loptu (40:30), ali je sistem "oko sokolovo" potvrdio da je sudija loše procenio. Glavni sudija je shodno svojoj slobodnoj proceni dao Šarapovoj poen, što je kod Ivanovićeve izazvalo žučan protest, ali odluka nije promenjena - Maša je umesto da se čupa da ne izgubi gem, stigla do izjednačenja (3:3), nakon što je i tokom prethodnog gema na svoj servis spasila jednu brejk loptu.

Ana nije krila razočaranje posle tog poena, prodiskutovala je sa sudijom, a onda se okrenula svom timu i rekla: "Uvek je tako, uvek"!

Ivanovićeva je dobro odigrala posle toga, ali se naknadno videlo da ju je to ipak poremetilo. Šarapova je uspela da napravi novi brejk i povede sa 5:4, a onda se srpska teniserka rastrčala po terenu i pokušala da produži meč. Činilo se u jednom trenutku da je uspela u tome, kada je spasila tri meč lopte, ali je opet "oko sokolovo" pokazalo da je Marijina lopta pala na liniju. Posle toga Ruskinja je uspela da reši meč u svoju korist.

Šarapova će u finalu igrati sa Petrom Kvitovom iz Češke, koja je bila bolja od Australijanke Samante Stosur u tri seta - 6:3, 5:7, 6:2.

Ani je ovo najbolji rezultat ostvaren u Pekingu u karijeri. Prethodno je tri puta stizala do četvrtfinala (2008, 2010. i 2011), ali je svaki put gubila mečeve.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC