• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hokej sve popularniji u zemlji koja nema dvoranu!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"World Girls' Ice Hockey Weekend" događaj je koji posljednjih godina privlači veliku pažnju širom svijeta. Subotnjim druženjem ispred Sarajevo City Centra i zvanično će biti najavljena nova hokejaška sezona u BiH.

Hokejaški savez Bosne i Hercegovine (HS BiH) u saradnji sa Međunarodnom hokejaškom federacijom (IIHF) predstojeće subote u Sarajevu organizovaće "Vikend za hokejašice" (World Girls' Ice Hockey Weekend).

Biće to odlična prilika za dodatnu promociju ovog dinamičnog sporta, koji je posljednjih godina na prostorima BiH sve popularniji.

Predsjednik Hokejaškog saveza BiH Senad Zaimović ističe da je nedostatak ledene dvorane u Sarajevu jedini problem munjevitom razvoju hokeja u BiH.

"Sve aktivnosti i napori koje poduzimamo u razvoju hokeja imaju samo jedan cilj, gradnju ledene dvorane sa plohom za barem devet mjeseci rada godišnje. Tek tada ćemo imati normalne uslove i kvalitetnu podlogu za postizanje pravih rezultata. Imamo tim, imamo kvalitetne trenere i veliki broj sjajnih omladinaca širom Evrope. Nedostaje nam elementarna infrastruktura kako bismo se dalje razvijali", rekao je Zaimović, naglasivši da će vodstvo Saveza u predstojećoj sezoni posebnu pažnju posvetiti radu sa djevojčicama.

"Upravo s tim ciljem u subotu ćemo organizovati lijepo druženje ispred Sarajevo City Centra. Veoma smo motivisani, imamo velike ciljeve i nekoliko izuzetno nadarenih mladih hokejašica koje će jednog dana igrati i u dresu s državnim grbom", dodaje Zaimović.

Subotnji događaj posebno je važan za selektora muške hokejaške reprezentacije BiH Entoni Londona. Kanađanin s bh. državljanstvom pravi je sportski entuzijasta. Neprocjenjiv je njegov doprinos razvoju hokejaške zajednice u BiH. London u razvoju ženskog hokeja vidi sjajnu priliku za djevojčice "da se sportski izraze i počnu baviti sportom".

"Baviti se sportom uvijek je dobro rješenje. Stoga, jako je važno da se roditelji sa djevojčicama pojave ispred Sarajevo City Centra u subotu od 11 do 16 sati, da se družimo, uživamo, upoznajemo s ovim čarobnim sportom. Nemam led, ali imamo veliki plato u centru grada. Volio bih da nas bude što više, da se upoznamo s pravilima hokeja i naučimo nešto novo", zaključio je .

"World Girls' Ice Hockey Weekend" događaj je koji posljednjih godina privlači veliku pažnju širom svijeta. Ovim druženjem i zvanično će biti najavljena nova hokejaška sezona u Bosni i Hercegovini.

Najnovije i najzanimljivije vijesti iz svijeta sporta pratite na našoj Facebook stranici, kao i na Twitteru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC