• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA FINALE: Ana stala pred najboljom

Autor mondo.rs

Ivanovićeva pretrpela poraz na startu završnog turnira sezone u Singapuru od Serene Vilijams

Ana Ivanović porazom je startovala na završnom WTA turniru sezone u Singapuru.

Srpsku teniserku je u prvom kolu Crvene grupe pobedila najbolja igračica sveta, Serena Vilijams rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Amerikanka je tako popravila skor protiv sedme sa WTA liste na 8:1. Jedini poraz Serena je od Ane pretrpela u osmini finala Australijan Opena ove godine, a onda joj se revanširala sa kamatom - na turniru u Rimu, Stenfordu, Sinsinatiju, pa i sada u Singapuru.

Ana je imala veliku priliku da prvi set reši u svoju korist, ali je popustila kada je bilo najpotrebnije. Ona je napravila seriju, kojom je od 1:4, stigla do egal rezultata, zatim je imala brejk loptu na Serenin servis, ali nakon što je ispustila tu šansu, odlična i iskusna Amerikanka je "nagarila" u sledećem gemu (6:4) i stigla do vođstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu vodila se mnogo neizvesnija bitka. Posle brejkova na startu na obe strane, nije bilo mnogo iznenađenja. I to opet do desetog gema. Serena je, slično kao i u prvom setu, opet odigrala najbolje kada joj se ukazala prva šansa, oduzela je servis protivnici i upisala trijumf.

Ana će u nastavku takmičenja u Crvenoj grupi u Singapuru igrati još sa Rumunkom Simonom Halep i Kanađankom Eženi Bušar, sa kojima u međusobnom odmeravanju snaga, takođe, ima negativan skor.

Protiv Rumunke, četvrte teniserke sveta, ima jednu pobedu, na turniru u Dohi prošle sezone, kada je Halep predala, ne računajući trijumf koji je ostvarila bez borbe ove godine u Pekingu. Sa druge strane Halep je slavila u Sofiji 2013. i u Madridu ove godine.

I u duelima sa Eženi Bušar nije imala mnogo uspeha. Sa Kanađankom, petom na svetu, susrela se dva puta u karijeri i upisala je poraze - prošle godine u drugom kolu Vimbldona i ove sezone u četvrtfinalu Australijan Opena.

Po dve najbolje teniserke iz svake grupe plasiraće se u polufinale, a pobednice tih duela boriće se za titulu u Singapuru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC