• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oskar Pistorijus ne može u Rio 2016. godine

Autor mondo.rs

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus, koji je osuđen na pet godina zatvora, neće moći da se takmiči do 2019. godine.

Oskar Pistorijus, 27-godišnji paraolimpijac iz Južne Afrike, koji je osuđen na pet godina zatvora zbog ubistva iz nehata svoje devojke Rive Stenkamp u februaru prošle godine, neće moći da se takmiči do 2019. godine, saopštila je danas Međunarodna paraolimpijska federacija (IPC).

Šestostruki paraolimpijski šampion i učesnik Letnjih Olimpijskih igara u Londonu, mogao bi da izađe iz zatvora za 10 ili 20 meseci, ali bi nastavak kazne morao da odsluži u kućnom pritvoru.

Ovo, naravno, znači da ga, svakako, nećemo gledati na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, a prema stavu IPC neće moći da učestvujei na bilo kom međunarodnom takmičenju do isteka petogodišnje kazne zatvora.

"Presuda glasi na pet godina, dakle govorimo o 2019. godini. Jedina mogućnost da se takmiči ranije jeste da mu kazna bude umanjena", rekao je predstavnik za štampu IPC Kreg Spens, prenose britanski mediji.

Dakle, ako kazna ostane kakva jeste, Pistorijus bi ponovo mogao na trkališta kada bude imao 32 godine.

Pistorijus, koji trči pomoću proteza od ugljeničnih vlakana, prvije atletičar kome su amputirane obe noge do kolena a koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. On je na Igrama u Londonu 2012. stigao do polufinala trke na 400 metara.

Pistorijus je najuspešniji sprinter paraolimpijac. Bio je šampion na Paraolimpijskim igrama 2004, 2008 i 2012. godine u trkama na 100, 200i 400 metara i u štafeti na 4x100 metara.

Prvu zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama osvojio je 2004. godine u Atini. Tada je imao samo 17 godina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC