• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski tenis u problemu

Autor mondo.rs

Predsednici sva četiri regiona potpisali protokol koji za cilj ima poboljšanje situacije u srpskom tenisu. Smena Vuka Jeremića pala u drugi plan...

Teniski klubovi u Srbiji jedinstveni su u stavu da nešto mora da se menja.

Predsednici sva četiri regiona: Milan Slavković (TS Beograda), Nikola Živković (TS Istočne Srbije), Milan Jerinkić (TS Vojvodine) i Predrag Petronijević (TS Šumadije i Zapadne Srbije) potpisali su protokol koji za cilj ima poboljšanje situacije u domaćem tenisu, prenosi "Sportsk žurnal".

"Teniska mašina je zaribala i moramo da je pokrenemo. Tako je najlakše definisati našu inicijativu", objasnio je Jerinkić iz Teniskog saveza Vojvodine.

On je dodao da smena Vuka Jeremića sa mesta predsednika Skupštine TSS više nije prioritet.

"Jeremićeva smena nije toliko bitna u ovom trenutku, neka ostane do kraja mandata. Uostalom on je i obezbedio određena sredstva, što je i bio njegov zadatak... Jeremić je predsednik Skupštine, ali ne rukovodi on nego Upravni odbor koji se nije sastao dve godine. Jeremić samo saziva Skupštinu. Nema potrebe da pokrećemo njegovu smenu, jer njemu ističe mandat za deset meseci, kada je sledeća redovna Skupština. On je zimus podneo ostavku ali zbog nedostatka kvoruma nije prihvaćena".

Jerinkić je za "Žurnal" otkrio da pomenuti predsednici regiona žele da uđu u Upravni odbor nacionalnog saveza.

"Pošto su neki članovi podneli ostavke, a neki su otišli iz drugih razloga, nas četvorica želimo da uđemo u Upravni odbor kako bi on počeo da funkcioniše. Kada se to dogodi, stvari će se ubrzati", rekao je i dodao:

"Finansijska situacija u Savezu je katastrofalna, mnogo je dugova i to velikih. Veliki su i problemi sa nekim našim komisijama... Treba praviti takmičarske kalendare, juniorske programe, u toku je izbor saveznog kapitena za Fed kup".

Verovatno najinteresantnija promena je predlog uvođenja transparentnosti finansija.

"To smo videli od Atletskog saveza, veoma je pametno. Sva plaćanja i svi prilivi na račun istog momenta će se naći na sajtu Saveza", naveo je Jerinkić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC