• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOK provizorno primio Kosovo

Autor mondo.rs

Međunarodni olimpijski komitet saopštio je da je Izvršni odbor te organizacije provizorno priznao Olimpijski komitet Kosova.

Predloženo je da puno priznanje Kosova bude na sledećem zasedanju MOK koje će se održati u decembru u Monaku.

"Odluka je doneta u interesu sportsita na Kosovu, da bi se uklonila neizvesnost koju oni imaju", piše u saopštenju MOK.

Kosovski sportisti će moći da učestvuju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Ministar kulture, omladine i sporta u Vladi Kosova Memlji Krasnići izjavio je večeras za RTK da je Kosovo postalo punopravni član MOK.

Mogućnost da tokom dana Olimpijski komitet Kosova bude primljen u članstvo MOK najavio je predsednik OKK, Besim Hasani gostujući na RTV 21.

On je rekao da je prijem Kosova u MOK završena stvar i da se odluka može očekivati i pre petka kada je najavljeno da će Izvršni odbor MOK raspravljati o prijemu.

Hasani je rekao da su zahtev za članstvo u MOK podneli pošto su dobili garancije od uticajnih ličnosti komiteta da će zahtev biti sigurno prihvaćen i OKK postati član MOK.

Ranije danas portparol MOK Mark Adams najavio je da će inicijativa Kosova za prijem u stalno članstvo MOK biti razmatrana u petak u Montreu, gde zaseda njegov Izvršni odbor.

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je u utorak da su svi nadležni organi u Srbiji blagovremeno obavešteni o pokušajima Kosova da putem različitih kanala dođe do članstva u MOK koji traju pune četiri godine, a koje je OKS uspešno zaustavljao.

"Imamo informaciju da su članovi MOK spremni da ovog puta daju podršku ovoj inicijativi, iako smo u saradnji sa nadležnim državnim institucijama u više navrata insistirali da su takve aktivnosti neprihvatljive. Ovakav prijem bi predstavljao izuzetak koji se nije dogodio u skorijoj istoriji, obzirom da u tom periodu nijedan nacionalni olimpijski komitet nije primljen u članstvo MOK, a da prethodno ta zemlja nije primljena u članstvo Ujedinjenih nacija", naveo je OKS u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC