• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borković za istoriju!

Autor mondo.rs

Nezapamćen uspeh srpskog automobilizma - Dušan Borković popeo se na podijum u Japanu!

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković, vozač tima "NIS Petrol by Campos", osvojio je u nedelju rano ujutro drugo mesto na drugoj trci WTCC, na čuvenoj stazi Suzuka!

Njegov uspeh veći je kada se uzme u obzir činjenica da je u prvoj trci zauzeo osmo mesto, što mu je posle ovog vikenda donelo impresivna 22 boda. Finiš sezone dočekaće na 15. mestu generalnog plasmana, sa 41 osvojenim bodom.

Prvu trku Borković je završio kao osmi. U drugoj, istorijskoj, sačuvao je drugo mesto na startu, odbranivši poziciju od napada Norberta Mihelisa, rivala iz Mađarske.

U preostalih deset krugova nije dozvolio ni promil šanse svojim pratiocima da ga ugroze i sigurnom vožnjom završio trku iza legende ovog sporta, Gabrijelea Tarkvinija (52).

Borković nije mogao da savlada emocije po izlasku iz automobila. Primao je čestitke svog tima i ostalih kolega, a potom i izašao na podijum, prvi put u istoriji za srpske vozače u WTCC, jednom od tri najjača takmičenja pod okriljem Svetske automobilske federacije (FIA)

"Bilo je fenomenalno! Pobedio sam jer sam imao ogromnu podršku svoje supruge Andrijane,porodice, tima i svih navijača. Video sam u prvoj trci da mogu da stignem sve, jer sam bio brži od Monteira. Smetao mi je, ali nisam hteo da rizikujem. U drugoj trci sam imao taktiku da ne napinjem gume i da polako pokušam i Tarkvinija da preteknem, ali kada me je Mihelic udario, izgubio sam malo vremena. Srećom sam uspeo da održim drugo mesto, izborim se sa Mihelicom i ostanem bez ostećenja usled te borbe", rekao je Borković posle veličanstvenog nastupa u Suzuki.

Zvanično najuspešniji srpski automobilista svih vremena zahvalio se svima koji su bili uz njega u izuzetno teškoj debitantskoj sezoni u FIA WTCC.

"Veliko hvala svima koji su verovali u mene cele sezone, mom timu, mojoj Srbiji, sponzorima, premijeru Vučiću, predsedniku Nikoliću i ostalim čelnicima Srbije, koji shvataju koliko je velika stvar što se srpska zastava vijori u FIA svetskom šampionatu".

Srpski vozač na ovaj način nastavio je fenomenalan niz rezultata na međunarodnoj sceni, pošto je pre dve godine postao evropski šampion na brdskim stazama, a prošle bio treći na Evropskom kupu turing automobila.

Vikend u Suzuki odlučio je i pitanje novog svetskog šampiona, pošto je posle briljantne sezone do titule pobedom u prvoj trci došao Sitroenov vozač Hoze Marija Lopez iz Argentine.

Sezona WTCC završava se na stazi Guja u Makau, gde će se voziti od 13. do 16. novembra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC