• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olivera Jevtić pobjednica Podgoričkog maratona

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Olivera Jevtić i Kenijac Silas Kipčirčir Toek pobjednici su, do sada najmasovnijeg, 21. internacionalnog Podgoričkog maratona. Toek i Jevtić osvojili su novčanu nagradu u iznosu od po dvije hiljade evra.

Srpska atletičarka Olivera Jevtić i Silas Kipčirčir Toek iz Kenije pobjednici su 21. internacionalnog Podgoričkog maratona.

U do sada najmasovnijem Podgoričkom maratonu, Toek i Jevtić bili su najbrži u muškoj, odnosno u ženskoj konkurenciji, za šta im je pripala novčana nagrada u iznosu od po dvije hiljade evra.

U konkurenciji maratonki Jevtić je do četvrtog trijumfa u Podgorici došla u vremenu dva sata, 38 minuta i 19 sekundi i tim rezultatom ispunila normu za Svjetsko prvenstvo. Njena sunarodnica Ana Subotić bila je druga (2:41,15), a treća Prisah Džimuta Bartenge (2:43,11).

Toek je 42 kilometra i 195 metara dugu stazu Podgorica – Golubovci – Tuzi – Podgorica prešao za dva sata, 16 minuta i dvije sekunde. Drugo mjesto pripalo je Džozefu Kiprotič Ngeni takođe iz Kenije, koji je na cilj stigao za dva sata, 17 minuta i 29 sekundi, a kenijsko pobjedničko postolje kompletirao je trećeplasirani Džastus Kipčirčir Kiprono (2:17,56).

Najbolji rezultat podgoričkog maratona, dva sata, 11 minuta i 41 sekundu, ostvario je Bugarin Petko Stefanov 1997. godine.

Ovogodišnji Podgorički marathon ostaće upamćen kao najmasovniji do sada, jer je u svim disciplinama današnje manifestacije učestvovalo 599 takmičara iz 35 država, od čega 463 takmičara u maratonu i polumaratonu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC