• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva titula tata Noleta!

Autor mondo.rs

Novak Đoković u finalu turnira Masters serije u Parizu sa 2:0 pobedio Miloša Raonića i odbranio titulu osvojenu prošlog novembra. Treća titula u glavnom gradu Francuske za sigurno prvo mesto.

Boris Beker, Marat Safin i od danas Novak Đoković - to su jedini teniseri koji su uspevali da Masters u Parizu osvoje tri puta!

Srbin se rekorderima pridružio u nedelju, posle maestralno odigranog finala protiv sedmog nosioca Miloša Raonića. Ekspresna pobeda stigla je za svega sat i 24 minuta - 6:2, 6:3!

To je Novakova 47. titula u karijeri, šesta u sezoni i prva kao novopečenom tati!

Đoković je imao fantastičnu nedelju u glavnom gradu Francuske. Odigrao je turnir praktično bez greške i završio ga bez izgubljenog seta. Najbolje izdanje imao je upravo u finalu.

Raonić nije imao nikakve šanse i sve što je 24-godišnji Podgoričanin uspeo da uradi je da pripreti, ali ne i da ozbiljno uzdrma prvog tenisera sveta. Srbin je odbranio titulu osvojenu prošle godine, samim tim i 1.000 ATP poena, čime je na pristojnoj razlici zadržao drugoplasiranog Rodžera Federera.

Nole je u oba seta dolazio do vođstva od 3:0 i već u uvodnim delovima meča dao do znanja trenutno 10. teniseru sveta da neće imati šta da traži u uvom duelu.

Raonić je veći otpor pružio u prvom setu kada je imao i jedine brejk lopte u meč, ali je 27-godišnji Beograđanin to lako rešavao u svoju korist i ubedljivo došao do jubilarne 20. titule iz masters serije.

Đoković se sada seli na završni turnir u London, gde mu takođe predstoji odbrana titule i 1.500 ATP poena.

I SET

Novak Đoković je bez mnogo muke osvojio prvi gem. I Miloš Raonić je strahovitim servisom najavio brz završetak drugog gema, ali... Uspeo je najbolji igrač sveta da umiri najjače oružje Kanađanina i da već posle desetak minuta igre povede 2:0. Doduše, dva poslednja poena srpski teniser je osvojio posle neiznuđenih grešaka Raonića.

Posle laganih 3:0, Miloš se ponovo mučio na svoj servis. Novak je imao brejk loptu, ali je napravio par grešaka i dozvolio protivniku da osvoji prvi gem na meču.

Konačano, i Raonić je u petom gemu pokazao da je u formi i da nije slučajno stigao do finala. Dobro se Đoković pomučio da bi sprečio brejk, ali se trud ispalatio. Poveo je 4:1!

Veliku šansu imao je Srbin u narednom gemu. Poveo je 40:0, ali i propustio da iskoristi sve tri brejk lopte, pa je Kanađanin ostao u borbi u prvom setu. 5:1 bila bi ogromna prednost. Sada ona iznosi samo jedan brejk...

I već u narednom gemu Raonić je i došao do čak tri brejk lopte, ali je Đoković sačuvao gem i poveo 5:2. Još gem do prvog seta.

Đoković je zatražio medicinski tajmaut. Problem mu pravi potkolenica desne noge! Prilikom jednog proklizavanja Srbin je osetio bol u nozi.

Vratio se Novak još jači posle kraće pauze. Imao je Raonić dve gem lopte (40:15), međutim nije uspeo da smanji zaostatak. Đoković je odigrao odlično naredna četiri poena i priveo prvi set kraju!

II SET

Vrlo slično se odvija kao prvi.

Đoković je zahvaljujući brejkovima koje je napravio u prvom delu igre, servisom otvorio drugi set. Poveo je 1:0 i odmah oduzeo servis Raoniću. Srpski teniser vrlo brzo je poveo 4:1 i prišao na samo dva gema od pobede i novog trofeja u karijeri.

Nikakvih problema Novak nije imao do kraja meča. Odigrao je vrlo sigurno i smireno i na najbolji način završio sjajnu nedelju u Parizu.

Bravo!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC