• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda traži čudo na Kantridi

Autor mondo.rs

U sredu uveče biće poznati svi učesnici LEN Lige šampiona za sezonu 2014/15. Radnički "overava vizu" u Rumuniji, crveno-belima potreban ogroman podvig u Hrvatskoj.

 Zvezda traži čudo na Kantridi Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Posle mesec i po dana kvalifikacija, vreme je da se konačno definiše spisak učesnika najjačeg vaterpolo takmičenja u Evropi.

Imena osam klubova su poznata (među njima je i Partizan), a preostala četiri saznaćemo posle revanša baraž utakmica, zakazanih za sredu,

Solnok - Orvušegetem (19.00, prvi meč 11:11)
Mladost Zagreb - Pro Reko (20.45, 9:13)
Primorje - BVK Crvena zvezda (19.00, 14:11)
Oradea - RadničkiKragujevac (19.45, 8:13)

Kao što rezultati prvih utakmica pokazuju, jasno je da će Kragujevčani, vicešampioni Evrope, otputovati u Rumuniju sa velikom prednošću. Zaliha je dovoljna za mirnu pripremu utakmice, a optimizam uliva i prošlosezonski meč na istom bazenu, završen ubedljivom pobedom momaka iz Srbije - 16:6.

Marko Ćuk, vaterpolista Radničkog, nema dilemu oko plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

"Ostvarili smo odličan rezultat u prvoj utakmici, dovoljan za mirniji revanš. Međutim, ova ekipa je sklopljena tako da u svakoj utakmici ide na pobedu. Videćemo da li ćemo u tome uspeti i na njihovom bazenu, ali u svakom slučaju nećemo braniti stečenu prednost. U sportu je sve moguće, uvek postoje teoretske šanse, ali mislim da nije realno očekivati da mogu da nas iznenade", rekao je on.

U toku utakmice Oradea - Radnički, postaće jasno i da li je Crvena zvezda uspela da ostvari ogroman u Rijeci, protiv Primorja.

Šampion Srbije gostovaće na Kantridi, na kojoj je je minulog vikenda Radnički izgubio sa ubedljivih sedam golova razlike (14:7). Šampion Hrvatske, osvajač tamošnjeg Kupa i Jadranske lige bio bi apsolutni favorit i bez velike prednosti iz prve utakmice.

Zvezda je otputovala u Hrvatsku bez povređenog prvog golmana Denisa Šefika, a u timu bi trebalo da bude Sava Ranđelović, koji je, takođe zbog povrede, propustio utakmicu protiv Vojvodine minulog vikenda.

Izuzev tesne pobede nad Partizanom (11:10) na Banjici i trijumfa nad Zvezdom na Tašmajdanu (14:11), Primorje je ove sezone svakog protivnika pobedilo bar sa šest golova razlike i već od leta jasno istaklo kandidaturu i za najviši plasman u Ligi šampiona.

U Rijeci sa posebnom pažnjom dočekuju sutrašnji meč.

"Pozivam sve navijače da dođu i da nas podrže. Ovakve su utakmice uvek posebno velike, radi se o ulasku u Ligu šampiona. Igrači su zaslužili svu podršku sa tribina. Protiv Radničkog smo pred svojom publikom pokazali puno lepih poteza, pa su mogli da uživaju", poručio je pred utakmicu trener Primorja Ivan Asić.

U Ligi šampiona već je osam timova, uključujući i Barselonetu, šampiona Evrope koji ove sezone nije morao da igra kvalifikacije, za razliku od prošle.

Pored nje, preostala četiri rivala čekaju Breša, Olimpijakos i Eger (u Grupi A), kao i Jug, Partizan, Galatasaraj i Špandau (u Grupi B).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC