• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković - Vavrinka, prvi duel od Australije

Autor mondo.rs

U sredu uveče, najbolji teniser na svetu prvi put će zaigrati protiv Švajcarca od kada ga je iznenadio u Melburnu.

Poslednji put, Novak Đoković i Stanislas Vavrinka odigrali su međusobni meč na Australijan openu, početkom ove godine. Švajcarac je senzacionalno slavio u četvrtfinalu (pet setova, poslednji 9:7) i potom osvojio turnir.

Na kraju sezone, vreme je za još jedan duel.

Srpski teniser zaigraće 19. put protiv starog rivala, u 2. kolu završnog Masters turnira, u Londonu. Do sada ga je pobedio 15 puta.

U prvom kolu turnira, Novak je počistio Marina Čilića, a Vavrinka Tomaša Berdiha. Na teren će istrčati jedan naspram drugog u sredu, od 21.00 čas. Duel Čilić - Berdih zakazan je za 15.00.

Zanimljivo je i to da je Đoković nanizao 27 pobeda u dvorani. Poslednji put je izgubio od Sema Kverija, u prvom meču u Bersiju 2012. Samo su dva igrača ostvarila duži niz "indoor" pobeda u Open eri.

Naravno, Đoković se u Londonu bori i da završi sezonu na prvom mestu, treći put u poslednje četiri godine. Ako to ne uradi, Rodžer Federer postaće najstariji "broj jedan" na kraju takmičarske godine i izjednačiće rekord Pita Samprasa, koji je šest puta proslavio Novu godinu kao lider ATP trke.

Poseban kuriozitet je i to da će ovo biti 11. uzastopna godina da će na prvom mestu "prezimiti" neko od velikih rivala - Đoković, Federer ili Nadal. Nijedan trio nije toliko i tako dugo dominirao,

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC