• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BROJ JEDAN!

Autor mondo.rs

Novak Đoković završiće i takmičarsku 2014. godinu na prvom mestu ATP liste!

Uz pesmu "Heroji" Dejvida Bouvija, Novak Đoković završio je još jednu igru mačke i miša u Londonu. Za istoriju!

Očekivano brzo i ubedljivo je pobedio Tomaša Berdiha - 6:2, 6:2, plasirao se u polufinale završnog Mastersa i, najvažnije, obezbedio prvo mesto ATP liste i na kraju ove sezone!

I ove godine, u ponoć, 31. decembra, i zvanično i na svaki drugi način, najbolji teniser na svetu biće Novak Đoković!

Srpski teniser odavno je ušao među velikane "belog" sporta. U petak se izjednačio sa Rafaelom Nadalom u broju sezona koje je završio na prvom mestu. Obojica su po tri puta prvi dočekali početak nove godine, a ispred njih su Pit Sampras (šest), Rodžer Federer i Džimi Konors (po pet), Ivan Lendl i Džon Mekinro (četiri).

Zanimljivo je da već 11 godina sezonu na prvom mestu završava neko iz trija Đoković-Federer-Nadal.

A, kako Novak Đoković izgleda na terenu londonske O2 Arene ovog novembra?

U prvom kolu počistio je Marina Čilića, u drugom je samleo i Stanislasa Vavrinku, a u trećem se poigrao i sa Tomašom Berdihom. Naravno, niko mu nije ozbiljno zapretio ni u jednom momentu, a kamoli oduzeo set.

Nole je više nego dominantno "vezao" i 30. uzastopnu pobedu u dvorani! Najduži niz imaju u svojim biografijama samo Džon Mekinro (59) i Ivan Lendl (37)!

Naravno, trijumfom nad Berdihom Đoković je osigurao prvo mesto na tabeli Grupe A, sa skorom 3-0 i set količnikom 6:0. Drugoplasirani je Tomaš Berdih (1-2, 2:4, koji će se sada baviti kalkulacijama zajedno sa Stanislasom Vavrinkom (1-1, 2:2) i Marinom Čilićem (0-2, 0:4)

U polufinalu završnog Mastersa, Novak će igrati protiv Japanca Keija Nišikorija, koji ga je pobedio u polufinalu US Opena i koji je posle tri kola zauzeo drugo mesto na tabeli Grupe B.

Najveći Đokovićev rival do kraja turnira očekivano će biti jedini koji je i mogao da mu ugrozi prvo mesto na kraju sezone - Rodžer Federer. Švajcarac je takođe ostvario sve tri pobede, uz set količnik 6:0. Izgubio je četiri gema više od Novaka (13:9).


Izvor: MONDO/TV printscreen



OVAKO JE IZGLEDAO MEČ:

PRVI SET- 6:2

6:2 - Za 31 minut, Đoković osvaja prvi set. Odlično ga služi prvi servis, sakupio je devet vinera... "Miriše" na pobedu. Neka tako bude i u drugom setu.

5:1 - Tri uzastopna servis-vinera i Srbin je nadomak osvajanja prvog seta.

4:1 - Berdih uspeva da osvoji prvi gem na svoj servis i da na momenat zaustavi Đokovićev nalet. Novak deluje impresivno na terenu, kao i na celom turniru. Utisak je da on i Rodžer Federer nemaju dostojne rivale u Londonu.

Naravno, znate šta je Švajcarac u četvrtak uveče uradio Endiju Mareju? Britanac je priznao da će teško zaboraviti taj meč.

3:0 - Novak za manje od deset minuta dolazi do velike prednosti na početku prvog seta. Publika aplaudira svakom dobrom potezu Čeha. Očekivano, jer traži dobru i veću borbu, koje za sada nema na završnom Mastersu.

DRUGI SET:

1:0 - Berdih je počeo koncentrisano, "vezao" tri poena, poveo 40:0, ali nije poveo. Novak je preuzeo inicijativu i "brejkom" stigao do prvog gema. Srbin vodi.

2:0 - Pogodićete, već je 2:0. Nema borbe, samo dominacije zaista najboljeg tenisera na svetu.

4:1 - Ipak će se igrati duže od sata. Berdih je sprečio Srbina da ga pobedi u rekordnom roku. Nema sumnje da se bliži kraj.

5:1 - Treći as, peti gem. Još četiri poena.

5:2 - Berdih odlaže neizbežno...

6:2 - KRAJ! NOVAK JE PRVI I OVE SEZONE!BRAVO MAJSTORE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC