• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su sportisti godine u BiH

Autor mondo.ba

Karatista Admir Zukan, rukometaš Nikola Prce i atletičar Amel Tuka ostali su u užoj konkurenciji za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2014. Kod žena u trci Aleksandra Samardžić, Larisa Cerić (džudo), Žana Novaković (skijanje).

Stručni žiri na sjednici u Banjaluci je takođe skratio i listu u ostalih 10 kategorija pa su u konkurenciji za najbolju sportistkinju ostale Aleksandra Samardžić (džudo), Žana Novaković (alpsko skijanje) i Larisa Cerić (džudo).

Odluku o tome ko će biti laureati žiri će donijeti 16. decembra na posljednjoj sjednici u Sarajevu i to nekoliko sati uoči završne manifestacije na kojoj će biti proglašeni oni koju su obilježili sportska dešavanja u godini na izmaku.

Žiri je na zasjedanju redukovao i listu u kategoriji za najbolja ekipa a u užoj konkurenciji su Atletski klub Borac, ŽFK SFK 2000 i Rukometna reprezentacija BiH.

Što se tiče nagrade za najboljeg trenera nju će dobiti neko od ova tri stručnjaka a to su Nebojša Matijević (atletika), Branislav Crnogorac (džudo) i Dragan Marković (rukomet).

U užoj konkurenciji za najperspektivniju sportistkinju su Nikolija Stanivuković (atletika), Amila Karšić (tekvando), Adela Joldić (tenis), Mirnesa Bektaš (karate), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Samra Selimbegović (brzo klizanje) dok će epitet najperspektivnijeg sportiste ponijeti Antonio Barać (biciklizam), Džanan Musa (košarka), Mahir Kurtalić (atletika), Luka Mihailović (stoni tenis), Stefan Anić (skijaško trčanje) i Anes Čongo (karate).

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2014. biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holidej in" sa početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT 1 i snimak na radio televiziji Republike Srpske i Federalnoj TV.

"Nezavisne novine" i BHRT, pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, 14. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestaciju ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC