• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva svetska rekorda - u jednom danu!

Autor mondo.rs

Mađarska plivačica Katinka Hosu posle samo dva dana takmičenja već je heroj Svetskog šampionata u malim bazenima u Dohi.

Katinka Hosu uspela je za manje od 48 sati da napravi ono o čemu mnogi sanjaju celog života! Ona je za samo dva dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u Dohi upisala tri nova svetska rekorda, od čega dva u jednom danu.

Hosu je danas postavila nove granice u disciplinama 200 metara leđno (1:59,23 minuta) i 100 metara mešovito (56,70 sekundi).

...
Izvor: YouTube

"Gvozdena lejdi" kako je zovu, dan ranije je popravila i najbolji planetarni rezultat u disciplini 100 metara leđno (55,03 sekundi).

Dvadesetpetogodišnja Katinka i prošle godine je pravila čuda tokom Svetskog kupa. Ona je na osam takmičenja, koja su se odvijala u različitim gradovima po dva dana, od agvusta do polovine novembra, obarala svetske rekorde na 100 metara mešovito (tri puta), 200 metara mešovito (dva puta) i na 400 metara mešovito.

Hosu, koja do sada ima već tri nastupa na Olimpijskim igrama, u karijeri je do sada na evropskim i svetskim šampionatima osvojila 38 medalja, od čega 12 zlatnih.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC