• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika priznanja za Žeravicu i Boričića

Autor mondo.rs

Ugledni sportski stručnjaci Ranko Žeravica i Aleksandar Boričić dobitnici su specijalnih priznanja Sportskog saveza Srbije (SSS) koje im je uručeno na svečanosti u Domu Narodne skupštine.

 Velika priznanja za Žeravicu i Boričića Izvor: MN PRESS

Žeravica je u ulozi selektora jugoslovenskog košarkaškog tima između ostalog, osvojio zlatnu olmpijsku medalju u Moskvi 1980, kao i svetsko zlato na prvom šampionatu u Ljubljani 1970. godine.

"Ovo je priznanje pre svega mojim igračima, kao i našoj košarci koja je u svetskom vrhu od 1971. godine", rekao je Žeravica.

On je naglasio da je ugled košarka male zemlje kakva je bila naša uvek privlačio poseban interes velikih košarkaških sila.

"Bili smo svetsko sportsko čudo i svi su želeli da znaju koji su to kvaliteti kojima dominiramo nad ostalima. Taj segment po kome smo ubedljivo najbolji u svetu jesu treneri, jer smo bili jedina zemlja koja je imala Višu trenersku školu. Činjenica je da sada u svetu naši treneri rade u 23 zemlje", rekao je Žeravica.

Potpredsednik Evropske i Svetske odbojkaške federacije i predsednik Odbojkaskog saveza Srbije Boričić nagrađen je zbog uloge u stvaranju strategije razvoja srpske odbojke koja je u poslednih 20 godina u samoj svetskoj eliti.

Kruna njegovog rada bilo je olimpijsko zlato muske reprezentacije na Igrama u Sidneju 2000, kao i evropske titule i muške i ženske selekcije.

"Drago mi je pre svega što sam priznanje dobio od svoje sportske porodice", rekao je Boričić i podsetio da je srpska odbojka trenutno među šest prvih reprezentacija sveta.

Predsednik SSS Aleksandar Šoštar naglasio je da naši sportisti u najtežim okolnostima pokazuju svoje najbolje kvalitete.

"Nije novost da živimo u teškim vremenima, ali nije novost ni da naši sportisti uprkos tome postižu odlične rezultate", rekao je Šoštar i dodao da se nada da će i 2015, iako verovatno teška kao i 2014, biti godina još većih uspeha srpskog sporta.

Svečanosti dodele specijalnih priznanja u prepunoj sali Doma Narodne skupštine prisustvovali su i pomoćnik ministra omladine i sporta Uroš Zeković, kao i predstavnici resornog ministarstva Republike Srpske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC