• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE (SP): Velja bez finala

Autor mondo.rs

Sjajni srpski plivač nije uspeo odličan nastup na Svetskom prvenstvu u Dohi da zaokruži na najbolji način - ulaskom u finale na 200 metara delfin stilom.

Velimir Stjepanović nije uspeo da se domogne mesta u finalu u trci na 200 metara delfin na šampionatu sveta u malim bazenima u Dohi.

Posle osvajanja šestog mesta na 200 metara slobodno i bronzanog odličja na 400 metara kraul, aktuleni evropski šampion zakazao je u kvalifikacijama na 200 metara delfin.

Tvrdio je srpski plivač da će biti veoma teško isplivati vreme koje vodi u finale, jer je konkurencija paklena i to se ispostavila kao tačna prognoza. Doduše, i Stjepanović je podbacio.

On je u Dohu stigao sa petim najboljim rezultatom po vrednosti - 1:51,27 minuta, a u kvalifikacijama je plivao 1:54,63 minuta što je bilo dovoljno tek za 21. mesto.

JOVANI 27. MESTO

Srpska plivačica Jovana Bogdanović ostvarila je 27. vreme u kvalifikacijama na 200 metara prsno u Dohi. Ona je deonicu isplivala za 2:26,92 minuta, što je za 8,47 sekundi bilo sporije vreme od najbrže u kvalifikacijama Kanako Vatanabe iz Japana (2:18,45).

Japanac Daija Seto bio je najbrži, ostvarivši novi rekord šampionata (1:50,82), drugo vreme imao je Pavel Korženiovski iz Poljske (1:51,24), dok je treće vreme u kvalifikacijama isplivao zvanični svetski rekorder Južnoafrikanac Čad Le Klos - 1:51,37.

Velji je za prolaz u finale bilo neophodno da pliva čak za dve sekunde bolji rezultat, budući da je poslednji, osmi koji se izborio za borbu za medalju Rus Nikolaj Skvorcov imao vreme 1:52,67 minuta.

Stjepanović je pre nastupa u Dohi priznao da u 2014. nije toliko vremena posvetio disciplini delfin kao kraulu, kao i da nije ostvario nijedan rezultat na nivou svojih mogućnosti, a da je samo dva puta na Svetskim kupovima plivao tu deonicu u malim bazenima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC