• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac o prijemu Kosova u MOK: Otprilike smo znali

Autor mondo.rs

Pročitajte i reagovanje prvog čoveka Olimpijskog komiteta Srbije, povodom prijema tzv. Republike Kosovo pod okrilje Međunarodnog olimpijskog komiteta.

 Divac o prijemu Kosova u MOK: Otprilike smo znali Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac nije iznenađen odlukom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da primi Kosovo u punopravno članstvo.

"Nisam iznenađen, jer je pre tri meseca to pitanje bilo na Izvršnom odboru MOK i otprilike smo znali da će ih primiti. Nismo zadovoljni, to smo i upućivali MOK-u prilikom razgovora, ali mi smo sportska, a ne politička organizacija, a to je političko pitanje. Nemam šta novo da kažem, jer se očekivalo posle odluke Izvršnog odbora da ih prime privremeno", izjavio je Divac.

Na pitanje da li će srpski i kosovski sportisti da se međusobno bore na Olimpijskim igrama ukoliko se suoče na takmičenjima, Divac je odgovorio potvrdno.

"Svakako je potrebno da budemo deo društva, slično se i nama desilo kada 1992. nismo išli na Olimpijske igre. Insisitram da gledamo kroz sportske oči i prepustimo političarima da rade svoj posao", poručio je predsednik OKS.

Odgovarajući na pitanje da li je predsednik MOK Tomas Bah potvrdio da OKS nije imao zvaničan prigovor na prijem Kosova u punopravno članstvo Divac je kazao "da je to pitanje za predsednika MOK".

"Ne bih voleo da se o ovome više priča, nego samo o sportskim upesima Srbije u 2014", rekao je Divac.

MOK je u utorak na sednici u Monaku primio Olimpijski komitet Kosova u punopravno članstvo, pa će sportisti samoproglašene države moći da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC