• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana i Asmir su naj naj

Autor mondo.rs

Vicešampionka Evrope u skoku u dalj i peti u bacanju kugle na Starom kontinentu proglašeni su za najbolje atletičare Srbije u 2014. godini.

 Ivana i Asmir su naj naj Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ivana Španović je tokom 2014. godine zabeležila sjajne rezultate.

Na Evropskom prvenstvu u Cirihu osvojila je srebrnu medalju u skoku dalj, dok je na Svetskom prvenstvu u dvorani bila treća, zbog čega je zasluženo proglašena za najbolju atletičarku godine u izboru Artletskog saveza Srbije.

"Zadovoljna sam postignutim ove godine, naročito sam ponosna što smo privukli pažnju najmlađih i što je atletika ponovo postala popularna među decom. Potrudiću se da osvajam medalje i na narednim takmičenjima, a svakako najvažniji cilj u 2015. godini biće šampionat sveta u Pekingu", izjavila je Španovićeva, koja je zajedno sa svojim trenerom iz Vojvodine Goranom Obradovićem, koji je izabran za najboljeg trenera u 2014, podelila novčanu nagradu od ukupno 500.000 dinara.

U konkurenciji atletičara za najboljeg je imenovan član Partizana Asmir Kolašinac, koji je na Evropskom šampionatu osvojio peto mesto u bacanju kugle, sa novim nacionalnim rekordom - 20,67 metara.

Posebno priznanje ASS je dodelio bacačici koplja Tatjani Jelači, koja je na Evropskom prvenstvu u Cirihu osvojila srebrnu medalju i proglašena je za najbolju na Balkanu. Njoj i i njenom treneru Dragiši Djorđiću pripala je nagrada od 300.000 dinara.

U kategoriji mlađih seniora, nagrade su pripale finalistkinji Evropskog prvenstva u trci na 1.500 metara Ameli Terzić i Milošu Raoviću, koji je bio polufinalista na 400 metara.

"Imali smo uspešnu godinu u kojoj su reprezentativci Srbije osvojili 44 medalje - 14 zlatnih, 14 srebrnih i 16 bronzanih", rekao je predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i istakao da je velika pobeda i to što je Beograd dobio organizaciju Evropskog prvenstva u dvorani 2017. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC