• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četiri skakaonice - OTKAZANO!

Autor mondo.rs

Celodnevno mučenje u Obertsdorfu završeno je u 19:15, kada su sudije konačno odlučile da poštede takmičare i čekanja i odlaganja i, što je najvažnije, opasnosti.

Nekoliko sati penjali su se i spuštali sa tornja najbolji ski skakači sveta, očekivajući da se vremenske prilike poprave i da konačno počne 63. izdanje kultnog takmičenja "Četiri skakaonice".

Iz šest pokušaja samo 11 od 50 takmičara uspelo je da skoči, a bilo je i onih koji su jedva izbegli pad, "gurani" jakim vetrom, koji je tokom celog dana varirao od 2,5 do 5,5 metara u sekundi.



Konačno, u 19:15, kada je već promrzao najveći broj navijača u čuvenom nemačkom zimovalištu, sudije su zakazale novo takmičenje u ponedeljak. Vreme početka biće naknadno određeno, a nadmetanja za prvu od četiri najprestižnije pobede u sezoni počeće ispočetka, tačnije ponovo će skakati i ovih 11 momaka koji su izlazili na rampu.

Po veoma opasnim uslovima, najbolje se snašao Austrijanac Andreas Kefler, koji je skočio 133 metra, njegov imenjak, Norvežanin Jakobsen leteo je do 127,5, ali su oba skoka ispod očekivanih dužina u Obertsdorfu (137 metara).



Bilo je i skakača, poput Slovenca Nejca Bezmana, koji su jedva ostali na dve noge i leteli tek do 107,5 metara.

Odlaganje za jedan dan ne bi trebalo da značajno poremeti takmičenje, jer je drugo nadmetanje zakazano u Garmiš Partenkirhenu za 1. januar, jedini problem biće za fanove koji su iz raznih krajeva Evrope doputovali u Obertsdorf da bi gledali početak turneje.



Titulu brani Austrijanac Tomas Dithart, koji je prekinuo dvogodišnju vladavinu zemljaka Gregora Šlirencaurea, a računajući i pobede Tomasa Morgenšterna, Andreasa Keflera i Volfganga Lojcla, Austrijanci imaju rekordan niz od šest trijumfa. Poslednji šampion koji nije iz Austrije je čuveni Finac Jane Ahonen, koji je 2008. godine osvojio petu titulu i tako pretekao Nemca Jana Vajsloga koji je turneju osvajao četiri puta od 1984. do 1996. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC