• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Kad se sve sabere bila je uspješna godina

Autor mondo.ba

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u ponedjeljak je u Sarajevu govorio o planovima za novu takmičarsku sezonu osvrnuvši se na rezultate koje je postigao u tekućoj godini.

Istakao je da je 2014. godina, kad se sve rezimira, bila uspješna, pogotovo kraj godine, a da u 2015. ulazi sa 109. mjesta i 526 ATP poena. Sezonu koja počinje 5. januara otvara u Čenaju na ATP turniru iz kategorije 250.

Poslije toga slijedi put u Australiju i nastup na Australijan Openu gdje je u ovoj godini ostvario zapažen rezultat i plasman u treće kolo. Podsjetio je da je trenutno i dalje ispod granice ulaska u glavni turnir, ali da će opet kroz kvalifikacije imati priliku za plasman u glavni žrijeb. Pauzu u teniskoj sezoni iskoristio je da se pripremi za 2015. godinu u kojoj će mu fokus biti usmjeren na igranje više ATP turnira u odnosu na čelendžere. Pripreme je završio u Osijeku.

"Radio sam tri sedmice intenzivno i nadam se da će to biti dobra priprema za dva nastupa, jedan u Indiji i drugi u Australiji. Početak godine je uvijek najbitniji, zbog toga sam se potrudio i nadam se da će rezultirati uspjehom", rekao je Džumhur, a prenijeli sarajevski mediji.

Nakon Melburna sezonu će nastaviti nastupom na zagrebačkom ATP turniru, a nakon Hrvatske očekuje ga nastup za Dejvis kup reprezentaciju BiH koja u martu 2015. godine gostuje u Zimbabveu u prvom kolu Druge grupe Evroafričke zone.

Osim igranja u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije, gdje je poražen od Tomaša Berdiha, Džumhur je ove sezone ostvario 26 pobjeda i 15 poraza, osvojivši tri titule i to u Mersinu (Turska), Aradu (Rumunija) i San Benedetu (Italija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC