• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

To je plej-of, Dalas zakazao NFL "klasik"!

Autor mondo.rs

U dramatičnom meču u Arlingtonu, ruki Lorens prošao put od tragičara do junaka. Romo konačno heroj u plej-ofu, Indijanapolis ide u dom svoje legende Meninga.

To je plej-of!

Poslednja utakmica "Wild Card" vikenda bila je i poslastica za ljubitelje NFL, a ujedno zakazan je i pravi "klasik" u narednoj rundi.

Dalas Kaubojsi prethodne noći, na prepunom stadionu u Arlingtonu, savladali su Detroit Lajonse i obezbedili susret sa Grin Bej Pekersima! Serijom 17:0, Dalas je izborio tesnu pobedu od - 24:20 (0:14; 7:3; 7:3; 10:0).

Odličnim izdanjem u drugih trideset minuta četvrtog susreta "Wild Card" vikenda, Dalas preokretom izborio plasman u divizijsku rundu plej-ofa. Detroit ima za čim da žali, Lajonsi su nakon prvog perioda imali prednost od 14 poena, ali ni deset na poluvremenu nije bilo dovoljno za prvu pobedu u doigravanju od 1991. godine. U pomenutoj godini Lajonsi su rezultatom 38:6 slavili protiv istog rivala, ali se istorija nije ponovila.

Detroit je sa dva uvodna tačdauna stekao prednost od 14 poena, Met Steford je pasom dugim 51-jard pronašao Goldena Tejta III (6, 89, Td), dok je nešto kasnije Redži Buš istrčao 18 jardi za novi pogodak. Dalas je uzvratio u drugom delu igre nakon što je Toni Romo pasom (76 jrd) pronašao Teransa Vilijamsa, a konačan rezultat prvog dela igre postavio je kiker Lajonsa Met Prejter.

Dalas je odmah na početku drugog dela igre bio u prilici da umanji rezultat, ali je nakon presečenog pasa Metu Stafordu propuštena šansa za poene (kiker Bejli promašio fild gol). Poslednje poene za tim Džima Koldvela zabeležio je kiker Prejter, a potom je usledila serija Dalasa od 17 poena. Raning bek DeMarko Marej (19, 75 jrd, Td) istrčao je za tačdaun, Bejli je realizovao fild gol sa 51 jarda, da bi do prvog vođstva Kaubojsi stigli nakon drugog tačdauna Teransa Vilijamsa (3, 92 jrd, 2 Td).

A, onda drama...

Kada je defanzivni end Dalasa, ruki DeMarkus Lorens napravio fambl, sat je pokazivao dovoljno vremena da Detroit može do promene rezultata, ali se Lorens već u narednom "drajvu" protivnika iskupio, stigao do kvoterbeka "lavova" Meta Steforda, napao mu ruku, izbio loptu i počelo je veliko slavlje domaćih navijača!

Steford je, ne toliko svojom krivicom, zabeležio 18. poraz u karijeri kada nastupa protiv timova koji imaju više od 50 odsto uspešnosti, a veče je završio sa 28 kompletiranih dodavanja, 323 jarde, tačdaunom i presečenim pasom, dok je risiver Kalvin Džonson uhvatio 89 jardi iz pet hvatanja. Dobre brojke ostvario je raning bek Džojk Bel koji je istrčao 43 jarde, dok je hvatanjem dodao 42.

Kvoterbek Dalasa Toni Romo će predvoditi Dalas na gostovanju u Grin Beju, sa kompletiranih 19 dodavanja za 293 jarde i dva tačdauna, dok su igrom kroz vazduh Kaubojsi zabeležili 242 jarda. Kol Bizli i Džejson Viten su upisali po 63, dok je Dez Brajant dodao 48 jardi.



Romo je vodio Dalas do prve pobede u plej-ofu od 2009. godine. Ovaj hvaljeni i kritikovani kvoterbek od 2006. godine imao je 27 "drajvova" za pobedu u regularnom delu sezone, što je najbolji rezultat u NFL, ali nijedan u plej-ofu! Ovaj, protiv Detroita, bio m u je prvi u karijeri. S druge strane, imao je tim koji je doživeo osmi uzastopni plej-of poraz, franšizu koja od 1957. ima jednu pobedu u doigravanju!

Parovi divizijske runde plej-ofa su: Sijetl – Karolina; Nju Ingland – Baltimor; Denver – Indijanapolis i Grin Bej- Dalas.

KOLTSI PUTUJU U DENVER



U prvom meču prethodne noći, Indijanapolis Koltsi savladali su Sinsinati Bengalse - 26:10 (7:7; 6:3; 10:0; 3:0) i izborili put u Denver gde će se u narednoj rundi sastati sa Bronkosima, poraženim finalistima iz prošle sezone.

Nade da Bengalsi nakon 25 godina mogu zabeležiti prvi trijumf u plej-ofu, završene su kao i prethodne tri godine, porazom u Wild Card vikendu. Koltsi su upisali zaslužen trijumf, uz blistavu igru kvoterbeka Endrua Laka, koji je kompletirao 31 dodavanje za 376 jardi i tačdaun pas ka Donteu Monkrifu, dok je iz dva nošenja istrčao 18 jardi.

Sjajan učinak zabeležio je 42-godišnji kiker Indijanapolisa Adam Vinatijeri koji je uspešno realizovao četiri fild gola. Posebna priča na večerašnjem susretu bila je ofanziva koja je sa 482 osvojena jarda nadigrala odbranu Bengalsa, a najbolji učinak ostvario je hvatač Ti Vaj Hilton koji je uhvatio 103 jarda, dok je raning bek Denijel Heron uz 56 jardi (tačdaun) trčanjem, hvatanjem dodao 85.

Veoma dobar nastup ostvarili su Hakim Niks (3, 59), pomenuti Monkrif (3, 54, Td), dok je raning bek Zurlon Tipton dodao 40 jardi trčanjem. Defanziva Koltsa bila je veoma dobra, najviše su se istakli sejfti Majk Adams, lajnbeker Džerel Frimen i kornerbek Vonta Dejvis.

Sinsinati je na večerašnjem susretu nastupio bez povređenih risivera Ej Džej Grina i tajt enda Džermejna Grešama, dok su povredw tokom meča zadobili lajnbeker Rej Maualuga, a nešto kasnije i kornerbek Dre Kirkpatrik.

Endi Dolton nije uspeo da zabeleži tačdaun pas, kompletirao je 18 dodavanja za 155 jarda, dok je jedini tačdaun delo raning bek rukija Džeremija Hila (13, 47, Td), a Đovani Bernard iz osam hvatanja upisao 46 jardi. Solidan meč odigrao je raning bek Reks Burkhed koji je uhvatio 34 jarda, dok je trčanjem dodao 23.

Indijanapolis će narednog vikenda gostovati Pejtonu Meningu u Denveru, dok će Bengalsi i naredne godine pokušati da prekinu lošu seriju u plej-ofu, da li sa trenerom Marvinom Luisom i kvoterbekom Endijem Doltonom, pokazaće vreme.

Opširnije o NFL plej-ofu čitajte kod naših kolega sa portala "Američki sportovi".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC