• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana, ipak, bez trofeja

Autor mondo.rs

Srpska teniserka posle lavovske borbe izgubila finalni meč turnira u Brizbejnu od Marije Šarapove, u tri seta.

Ana Ivanović nije uspela da osvoji titulu na turniru u Brizbejnu.

Ona je u finalnom meču poražena od Marije Šarapove sa 2:1, po setovima 7:6 (7:4), 3:6, 3:6, nakon 160 minuta igre.

Srspka teniserka bila je na dobrom putu da se domogne ukupno 16. titule u karijere, prve ove sezone i pete u poslednjih godinu dana, ali je uprkos lavovskoj borbi i sjajnom prvom setu, ostala bez velikog pehara, u prvom finalu u Brizbejnu.

Šarapova, koja je osvojila 34. trofej u karijeri, tako je i treći put uspela da dobije Anu u finalima i da popravi skor u međusobnom odmeravanju snaga - 10:4.

Uprkos porazu Ana nikako ne sme biti nezadovoljan postignutim uoči prvog grend slema sezone, Australijan Opena. Prikazala je odličnu igru, koja obećava, a od ponedeljka će "skočiti" i dva mesta na WTA listi, pa će biti i zvanično peta igračica sveta.

Srpska teniserka uspela je na početku meča da napravi veliki preokret i povede sa 1:0. Ruskinja je imala vođstvo od 4:1, kada je Ivanovićeva krenula u silovitu borbu. Pronašla je adekvatan odgovor na Mašine ubojite udarce, pogađala uglove, bila je koncentrisana i brza, pa je najpre stigla do izjednačenja (4:4).

U desetom gemu spasila je i dve set lopte i to kao da je bio dodatni motiv da uspe. Izborila je taj-brejk, a onda napravila ključni mini brejk (5:4), posle koga je iskoristilaprvu set loptu.

Uporna Ruskinja nije odustala nakon rezultatskog zaostatka. Vrebala je svaku priliku, i uspela je. Na svaki Anin servis u drugom setu Šarapova je imala makar jednu brejk loptu, a dve je i iskoristila. Prvu već u trećem gemu, nakon čega je povela, što se ispostavilo kao dovoljna zaliha, a drugu u devetom gemu, kojom je i okončala set u svoju korist.

Ana je po završetku tog seta iskoristila i medicinski tajm-aut, što je, čini se, Šarapovoj olakšao posao u odlučujućem trećem setu. Njeni snažni ali i precizni udarci doneli su joj brzo veliku prednost (3:0), ali se Ana, uprkos tome, nije predavala.

Smireni i konkretni saveti trenera Dejana Petrovića, kao da su joj pomogli da se vrati u igru, pa je odmah uzvratila brejk i povratila neizvesnost u meč (2:3). Ipak, kada se činilo da bi mogla da priredi nešto slično onome u prvom setu, Šarapova je "nagarila", počela da udara (i viče) još jače i odmah uzvratila brejk.

Srpsku teniserku ni to nije "slomilo", u nastavku je uspela da "skrati" lopte, ali i poene i to se isplatilo - 3:4. Ipak, žilava Ruskinja, čiji riternovi su u pojedinim trenucima ostavljali bez daha, nastavila je seriju brejkova. Uspela je da u narednom gemu iskoristi treću brejk priliku i stigne na korak od trijumfa (5:3), a onda uz mnogo muke uspela je i da ostvari konačan cilj, iskoristivši tek treću meč loptu.

Marija Šarapova osvojila je prvu titulu u Brizbejnu, a Ana je kao poraženi finalista inkasirala 104.000 dolara i 305 WTA poena.

"Čestitam Mariji na uspehu. Pravo je zadovoljstvo igrati ovde. Bio je ovo sjajan turnir i jedva čekam da se vratim. Hvala svima na podršci, i ovde i kod kuće, jer nije lako biti sa mnom svaki dan", našalila se Ana Ivanović na završnoj ceremoniji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC