• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Aleksić presudio Partizanu

Autor mondo.rs

Crno-beli vaterpolisti izgubili od Solnoka 7:12, u trećem kolu Lige šampiona. Nekadašnji bek kluba sa Banjice postigao pet golova.

 Milan Aleksić presudio Partizanu  Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ništa od iznenađenja. Vaterpolisti Partizana vraćaju se u Beograd iz Mađarske bez bodova.

U 3. kolu Lige šampiona, Solnok ih je pobedio 12:7 (5:3) i naneo im drugi poraz u takmičenju. Posebno se istakao Milan Aleksić, sadašnji bek mađarskog tima, a nekadašnja uzdanica crno-belih. Postigao je pet golova.

U ekipi Vladimira Vujasinovića najbolji je bio Dušan Mandić, sa četiri gola. On je postigao i prvi pogodak na meču, ali je domaćin brzo izjednačio, pa preokrenuo i poveo 3:1 golovima Aleksića i Danijela Varge. Do poluvremena su i jedan i drugi tim po dva puta zatresli mrežu rivala.

Milan Aleksić je sa Partizanom od 2006. do 2012. osvojio pet titula šampiona Srbije, šest trofeja u Kupu Srbije, Evroligu i LEN Superkup.

Najbolji strelac domaćih postigao je i svoj četvrti gol na startu drugog dela utakmice (za 6:3), ali su crno-beli ipak smogli snagu da se vrate u utakmicu. Približili su se rivalu na gol zaostataka (Gogov, Mandić), ali nisu izjednačili.

Solnok je potom brzo opet stekao tri gola prednosti, a u finišu dokrajčio posustalog rivala (Aleksić i Kiš), sa konačnih 12:7. Za Solnok igraju trojica srpskih igrača - Aleksić, Živko Gocić i Stefan Mitrović, koji je dva puta zatresao mrežu svog doskorašnjeg kluba.

Na tabeli Grupe B, Solnok i Jug dele prvo mesto sa maksimalnim učinkom (po tri pobede). Za njima zaostaje Primorje sa dva trijumfa, dok su Partizan, Galatasaraj i Špandau i dalje bez bodova.

Crno-beli će ugostiti turskog predstavnika u subotu, na Banjici, u odloženoj utakmici prvog kola. Za sada i dalje važi odluka MUP-a da će utakmica biti odigrana bez prisustva publike, za razliku od duela košarkaša Zvezde i Galatasaraja, koji će se dva dana ranije sastati u Kombank areni pred oko 20.000 gledalaca.

S tim u vezi, klub sa Banjice izdao je i zvanično saopštenje i apelovao na Ministarstvo unutrašnjih poslova da otvori kapije bazena crno-belih i omogući publici da uživo prati meč protiv ekipe iz Istanbula, za koju igra veliki broj srpskih i crnogorskih vaterpolista - Slobodan Nikić, Mihajlo Korolija, Srđan Aksentijević, Filip Kljajević, Miloš Šćepanović, Mlađan Janović, Vjekoslav Pasković i Nikola Vukčević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC