• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Australija open 2015 bez bh. predstavnika

Autor mondo.ba

Bosna i Hercegovina u kvalifikacijama za prvi grend slem u 2015. godini imala je tri predstavnika, ali Damir Džumhur, Tomislav Brkić i Aldin Šetkić nisu uspjeli da se plasiraju u glavni žrijeb turnira u Melburnu.

Na prvom grend slemu u 2015. godine, Australijan openu, Bosne i Hercegovina neće imati niti jednog predstavnika jer Damir Džumhur, Tomislav Brkić i Aldin Šetkić nisu uspjeli proći kvalifikacije.

Tako će, za razliku od prošle godine, kada je najbolji bh. teniser Damir Džumhur uspio proći u treće kolo, gdje ga je zaustavio Tomaš Berdih, ovogodišnje izdanje turnira u Melburnu proći bez bh. tenisera.

Nakon što je teškom mukom eliminisao Slovaka Miloslava Mečira (5:7, 7:5, 6:4), 104. teniser svijeta izgubio je u drugom kolu kvalifikacija od Nijemca Tima Pojca 2:6, 6:4, 6:8. Džumhur tako, iako je bio prvi nosilac kvalifikacija, nije uspio da prođe u glavni žrijeb.

Aljaž Bedene bio je bolji od Tomislava Brkića. Prvi set Slovenac je riješio veoma lako u svoju korist 6:0, da bi u drugom Brkić pružio žestok otpor, ali je Bedene ipak stigao do trijumfa 7:6. Brkić je u prvom kolu kvalifikacija bio bolji od Rusa Aslana Karatseva 7:5, 6:2.

Aldin Šetkić imao je veoma težak zadatak već u prvom kolu. Bolji od 226. tenisera na ATP listi bio je mnogo iskusniji Nijemac Andreas Bek, koji je slavio 6:3, 6:4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC