• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novosti prodaju Sport

Autor mondo.rs

Kompanija Novosti odlučila je da proda dnevni list Sport, potvrdila je Udruženju novinara Srbije (UNS) generalna sekretarka ove kompanije Lidija Obradović.

 Novosti prodaju Sport Izvor: MN Press arhiva

Izvor: MN Press arhiva

Najstariji sportski list na Balkanu - Sport, mogao bi uskoro da dobije novog vlasnika.

Udruženje novinara Srbije je dobilo informaciju da je početkom godine potencijalni kupac obilazio redakciju ove dnevne novine i "premeravao" prostor.

"Tačno je da je dnevni list Sport u postupku prodaje, već smo dobili pismo o namerama. Nadzorni odbor Kompanije doneo je odluku da se izvrši procena brenda i da se počne sa prikupljenjem pisama o zainteresovanosti za ovog gubitaša", rekla je generalna sekretarka Novosti Lidija Obradović.

Potenijalni kupac je zbog toga dolazio da pogleda prostor, objasnila je Obradović i dodala da je "zainteresovani kupac naveo da planira da nastavi sa štampanjem lista u ovim prostorijama, kao i da preuzme sve zaposlene".

"Ovaj postupak neće biti gotov još najmanje mesec, dva dana. Konačnu odluku o prodaji donosi skupština akcionara“", zaključila je Obradović.

Prema nezvaničnim saznanjima UNS, u obilazak prostorija išla je predstavnica TV Metropolis Saše Mirkovića, ali su i generalna sekretarka Kompanije Novosti, a i Mirković to demantovali.

"To je potpuno netačna informacija", naveo je Mirković za UNS i dodao da su predstavnici TV Metropilis "obilazili prostor nekadašnje Borbe, jer su bili zainteresovani za iznajmljivanje prostora".

"Razgovarali smo o uslovima i mogućnostima iznajmljivanja prostora, a ne o kupovini Sporta, ali se na kraju nismo dogovorili", rekao je Mirković.

Najstariji sportski list na Balkanu nastao je 5. maja 1945. pod imenom Fiskultura. Posle godinu dana menja ime u Naš sport, a od 14. jula 1952. je deo Borbine kuće, kada je promenio ime u Sport i štampao se na velikom formatu.

U početku je izlazio jednom, tri, pa četiri puta nedeljno, marta 1962. postao je dnevni list, jer je izlazio šest puta nedeljno, osim petkom.

Od oktobra 1967. svakodnevno se pojavljuje na kioscima. Od 31. oktobra 2002. Sport je u sastavu Kompanije Novosti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC