• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plivački savez Srbije se brani, optužuje Čavića!

Autor mondo.rs

Haos u srpskom plivanju! Dragan Radosav tvrdi da je Milorad Čavić ucenjivao Savez, a od resornog Ministarstva traži ukidanje odluke o prestanku finansiranja PSS.

 Plivački savez Srbije se brani, optužuje Čavića! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Predsednik Plivačkog saveza Srbije Dragan Radosav rekao je da taj Savez radi u skladu sa zakonom i da bi Ministarstvo omladine i sporta trebalo da nastavi da finansira njegov rad.

Ministarstvo je odlučilo da ukine finansiranje PSS zbog toga što je "radio suprotno zakonu".

"Sredstva koja smo dobili trošili smo namenski, ispunili smo sve programe i obaveze prema plivačima i pozivam Ministarstvo da promeni donetu odluku o prestanku finansiranja, kako bi deca koja se bave plivanjem to mogla da nastave", rekao je Radosav na konferenciji za novinare.

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić izjavio je za "Sportski žurnal" da je PSS skinut sa budžeta jer je izgubio dva spora, a prema Zakonu o sportu, kažnjeni neće dobijati sredstva dve godine.

"Dogodila se proceduralna greška u PSS. Radi se o prekršajnoj prijavi iz 2013. godine, a osoba koja je najodgovornija za taj propust više nije u Savezu. Svuda postoje propusti", brani se Radosav i podseća da je Vlada Srbije proglasila plivanje sportom prve kategorije.

"Podaci revizorske kuće pokazuju da smo radili po propisima. Mi smo za razgovor sa Ministarstvom, a dok ne dođe do toga, uložićemo vanredni pravni lek za prekršajnu presudu koju je Savez dobio, a zbog koje je prekinuto finansiranje. Postoje činjenice koje idu u našu korist i iznećemo ih".

Izvor: MN PRESS Proslavljeni srpski plivač Milorad Čavić nedavno je optužio PSS za korupciju, a Radosav je zatražio od bivšeg reprezentativca, kojeg je nazvao "beskompromisnim borcem protiv korupcije" da te tvrdnje dokaže.

"Čavić je postao preduzetnik. Prodaje opremu za plivanje i rekao je da će podržati Savez, ako je od njega kupimo. Upravni odbor je odbio ponudu jer nije najpovoljnija ni po ceni ni kvalitetu i istog trenutka dobili smo još jednog neprijatelja. Nije pružio nijedan dokaz, nadam se da će doći iz sunčane Kalifornije i izneti dokaze iznete na račun Saveza, ili će se suočiti sa tužbom", poručio je Radosav Čaviću.

On je ocenio da PSS ima podršku većine klubova, a kao problem naveo je "lošu praksu" reprezentativaca, koji, kako je rekao, žele i svoje terapeute da prijave kao trenere, pošto u slučaju osvajanja medalja na velikim takmičenjima i treneri imaju pravo na nagrade.

"Mi smo to odbili i dobili smo optužbu za korupciju".

Prethodnih dana u štampi je bila aktuelna ogorčena prepiska Britanca Krisa Tajdija - koji radi sa Velimirom Stjepanovićem i Ivanom Lenđerom - sa potpredsednikom PSS Milivojem Dopsajem.

Čavić je podigao buru otvorenom porukom Rusu Arkadiju Vjačaninu, svetskom rekorderu na 200 metara leđno u malim bazenima i osvajaču olimpijskih medalja, koji bi po hitnom postupku trebalo da dobije srpsko državljanstvo i počne da se takmiči pod našom zastavom.

"Razumem tvoje razloge da napustiš Rusku plivačku federaciju, ali razmisli i o drugim opcijama pre nego što budeš plivao za Srbiju. Srpski plivački savez je leglo korupcije, nesposobnosti, a predsednik bi trebalo pre da se nađe u zatvoru, nego da donese odluku u korist srpskog plivanja", napisao je Čavić na Twitteru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC