• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Sve me je izdalo...

Autor mondo.rs

Četvorostruki šampion Australijan Opena smtara da je poraz u trećem kolu usledio zbog lošeg ritma na meču, propuštene šanse u taj-brejku drugog seta, ali najviše zbog dobre igre rivala Andreasa Sepija.

Rodžer Federer spakovao je kofere već posle trećeg kola Australijan Opena. Na "krivoj nozi" uhvatio ga je raspoloženi Andreas Sepi, koji je slavio rezultatom 3:1 (6:4, 7:6, 4:6, 7:6).

"Bio je to loš dan. Poklopilo se da je Andreas igrao dobro, ja nisam kada je bilo najpotrebnije i sve to uticalo je da ustvari odigram meč kakav nisam želeo", izjavio je Federer, posle najranijeg poraza na Australijan Openu još od 2001. godine.

Federer, koji je zajedno sa Novakom Đokovićem i Andreom Agasijem jedini čovek koji je četiri puta podizao pehar u Melburnu u novijoj istoriji, tvrdi da je ključni moment bio izgubljeni taj-brejk u drugom setu.

"Šta nije valjalo, da li je to bio bekhend? Forhend? Servis? Rekao bih da me je sve od toga izdalo pomalo... A ustvari sve vreme sam imao osećaj da ne mogu igram svoju igru. Uprkos svemu, držao sam se, imao sam i vođstvo od 4:1 u taj-brejku drugog seta, ali nije išlo kako treba u najvažnijim trenucima. Tada je sve išlo na njegovu stranu. Mislim da je to zbog toga što nisam imao ritam i što sam u nekim trenucima igrao pasivno, gde bih inače igrao agresivnije. Imao sam priliku u nastavku da popravim stvari, ali nekako me je slomio gubitak tog drugog seta, a onda se desila ista stvar i u četvrtom", objasnio je Federer.

Švajcarac je dodao da je imao loš osećaj pred duel sa Sepijem. Strahovao je da može biti vrlo teško igrati protiv uvek motivisanog i nezgodnog igrača na brzoj podlozi. Nadao se da će taj loš osećaj poništiti na terenu, kao i mnogo puta ranije kada mu se to dešavalo, ali je, na njegovu žalost, ovoga puta pogrešio.

"Znao sam da neću imati lak zadatak i da je Sepi snažan, pogotovo jer je pobedio Šardija. Spremao sam se za meč, ali nisam odigrao dobro, a dobrim delom zbog toga što je Andreas bio odličan", dodao je rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja, i dodao da nije iznenađen što meč nije igran u večernjem terminu, kako su mnogi očekivali.

"Koga briga za to da li se igralo uveče ili preko dana? To ne može biti izgovor. Možda bi bilo bolje da je meč bio u večernjem terminu, ali to uopšte nije važno. On je igrao dobro, ja nisam, mučio sam se i on je to iskoristio".

A Sepi sa druge strane, razumljivo, sijao je od zadovoljstva. Pobedio je velikog Federera prvi put tek u 11. njihovom međusobnom okršaju.

"Bilo mi je teško da poverujem šta sam uradio. Jednostavno ne igrate svaki dan na centralnom terenu pred prepunim tribinama, i to još protiv Rodžera Federera. Ali bio sam smiren i ostvario sam možda i najveću pobedu u karijeri. Ovo je zaista poseban trenutak u mom životu. Sada sigurno mogu da se nosim sa velikim izazovima i pritiskom", rekao je Italijan posle velikog trijumfa.

On će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Nikosom Kirjiosom, koji je eliminisao Maleka Žazirija iz Tunisa (6:3, 7:6, 6:1). Sepi smatra da će to možda biti dobra prilika da se revanšira Australijancu za poraz u jedinom prethodno odigranom duelu na US Openu prošle godine.

"Ko zna? Možda ću i protiv Kirjiosa igrati dobro. Protiv njega i publike. Spreman sam", dodao je 46. igrač sveta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC