• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO i Arena sport predstavljaju: Superbol XLIX!

Autor mondo.rs

Ulazimo u nedelju najgledanijeg sportskog događaja na planeti. Sve o spektaklu na MONDU i kanalima Arena sport.

Sedmica pred nama je Superbol nedelja i to valja ispratiti.

"Super Bowl" XLIX, 49. meč za šampiona NFL, zakazan je za nedelju, 1. februar, a pre toga, u noći između nedelje i ponedeljka (25. na 26. januar), na programu je "Pro Bowl", "Ol star" susret najvećih zvezda američkog fudbala.

Prenos na TV Arena sport 1 počinje u 2 sata posle ponoći.

Sve ove događaje možete pratiti uživo na kanalima TV Arena sport, ali i čitati najave, izveštaje, intervjue i zanimljivosti na MONDU. Kolumnista će u narednoj nedelji biti jedan od dvojice momaka koji cele sezone uživo prenose NFL, Miloš Šakan, a tekstove naših kolega sa portala "Američki sportovi" nastavićete da čitate sve do završetka sezone.

Šesti put zaredom TV Arena sport će prenositi jedan od najvećih sportskih događaja na planeti. "Super Bowl". Završnica uzbudljive sezone biće održana u srcu Arizone, na stadionu "Glendejl" u Finiksu. Posle hladnog izleta na Menhetn, "Super Bowl" se ponovo seli u toplije krajeve. Za titulu najbolje ove sezone boriće se aktuelni šampion Sijetl Sihoksi i Nju Ingland Pejtriotsi.

Sijetl je prva ekipa posle deset godina koja je uspela dva puta uzastopno da se plasira u veliko finale. Pre tačno deceniju upravo je tadašnja generacija Nju Inglanda uspela da veže dve titule. Od 1990. godine samo su tri puta timovi uspevali dva puta uzastopno da budu prvaci, što će pokušati da sada učine igrači Sihoksa.

Sa druge strane, ovo je će biti šesti plasman u "Super Bowl" za trenerski tandem Pejtriotsa Bil Beličick - Tom Brejdi. Brejdi je inače prvi kvoterbek u istoriji lige koji će šest puta igrati u velikom finalu NFL. Međutim, u poslednja dva "Super Bowla", Brejdi i Pejtriotsi su poraženi, odnosno nisu bili prvaci još od pominjanih sezona 2003. i 2004.

Na istom mestu, 25. januara, biće odigran i Pro boul, kao uvertira za ono što nas čeka sedam dana kasnije, a TV Arena sport direktno će prenositi i ovaj spektakl. Pored toga pripremili smo atraktivan studijski program, koji će voditi naši eksperti, Miloš Šakan i Igor Tadić. Repriziraćemo najatraktivnije mečeve sezone, a podsetićemo se kako su do "Super Bowla" stigle dve najbolje ekipe.

"Očekuje nas odličan meč, dve zaista najbolje ekipe u ovoj sezoni. Biće to sudar dva različita tima, Sijetl koji svoju igru zasniva na čeličnoj odbrani, odnosno Nju Inglanda koji ima dominantni napad. Bez sumnje će to biti pravi spektakl i prava privilegija što će Arena sport i šestu godinu imati prilike da gledaocima u regionu omogući da gledaju najveći sportski šou na planeti", kaže Šakan.

U jednom od najprestžnijih muzičkih dešavanja na planeti, poluvremenu "Super Bowla", nastupiće Kejti Peri i Leni Kravic, dok će uoči meča, američki himnu izvesti pevačica i glumica, Ajdina Mencl. Prošlogodišnji "Super Bowl" bio je najgledaniji događaj u Sjedinjenim Američkim Državama ikad i nema sumnje da će i njegovo 49. izdanje biti nešto najatraktivnije što gledaoce može da očekuje u ovoj godini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC