• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Na mrežu samo zbog rukovanja!

Autor mondo.rs

Đoković kaže da je igra na Australijan openu poslednjih godina postala brža i da mu je Miler bio utoliko teži protivnik.

Najbolji teniser sveta plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije sigurnom pobedom nad Žilom Milerom, ali opet, uz dosta truda i energije.

Iskusni Luksemburžanin je insistiranjem na servisu i voleju naterao Novaka da odigra nesvakidašnji meč, a koliko je uspešno rešio postavljeni zadatak, govori to što je sva tri seta rešio pre "taj brejka".

"Pravio sam brejkove u važnim momentima, posebno u drugom i trećem setu, pri rezultatu 5:5. Uspeo sam da odigram dobre 'pasing šotove'. Sve vreme sam se trudio da produžim poene i nateram ga na još jedan udarac", rekao je Đoković novinarima.

"On ima servis težak za 'čitanje', a uz to nismo igrali nikada ranije, pa mi je trebalo vremena da steknem osećaj za njegov stil i ritam igre. Zadovoljan sam i kako sam ja servirao, osvojio sam dosta lakih poena i to me ohrabruje pred nastavak turnira".

Upitan šta misli o budućnosti igre na mreži, s obzirom na to da je Miler u ponedeljak pokazao da takav stil može da donese rezultat, prvo je odgovorio:

"Ja izlazim na mrežu samo kada treba da se rukujem sa protivnikom, ha-ha".

"Sada ozbiljno... Da li će se tako igrati, zavisi pre svega od tehnologije, od loptica, da li će biti brže ili sporije. Pričao sam sa mnogim igračima i zaključili smo da je igra na Australijan openu postala brža u poslednje dve godine. Ne znam da li zbog loptica, ili zbog podloge. To ide na ruku dobrim serverima, posebno u hladnoj večeri poput ove, kada loptica slabije odskače. Žil je to iskoristio da me na momente stavi u neprijatan položaj na terenu. Ali, to je ono što rade 'servis-volej' igrači. Nema ih mnogo u današnje vreme i sumnjam da će ih opet biti kao što ih je bilo pre 20 ili 30 godina".

Sledeći protivnik, Miloš Raonić, takođe ima jak servis, ali i snažnije udarce sa osnovne linije i mnogo je manje posvećen izletima napred.

"Miler je levoruk, Miloš je dešnjak i moraću tome da se prilagodim, međutim, današnji meč će mi svakako biti od koristi pred četvrtfinale. Moraću da budem podjednako koncentrisan na retern".

"Miloša poznajem odlično. Često treniramo zajedno i dobri smo prijatelji. Mislim da je pun samopouzdanja i da zaslužuje trenutnu poziciju u Top 10, čak je sve bliži Top 5. Servis i forhend su njegovi glavni udarci, njima stavlja protivnika pod pritisak. Mentalno je veliki izazov igrati protiv servera kao što je on... Biće mnogo teško, za pobedu ću morati da odigram najbolje što znam".

Novak je dodao da posle četiri kola i četiri pobede od po 3:0 ima pozitivan osećaj po pitanju svoje igre.

"U poslednja dva kola sam imao kvalitetne rivale i nije bilo lako. Zadovoljan sam jer sam od početka turnira izgubio samo jedan gem na svoj servis. Moram da nastavim da radim na motivaciji i na poboljšanju nekih stvari na treninzima. Slobodni dani na ovakvim turnirima su uvek važni i treba ih dobro iskoristiti".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC