• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole "precrtao" i Raonića! Neka se spremi Sten

Autor mondo.rs

Najbolji teniser planete savladao osmog sa ATP liste u tri seta i izborio plasman u polufinale Australijan Opena. Za borbu za peti pehar u Melburnu igraće sa aktuelnim šampionom

Novak Đoković izborio je plasman u polufinale Australijan Opena. Do nove, pete pobede ove sezone u Melburnu opet je stigao bez izgubljenog seta.

Savladao je Miloša Raonića, osmog igrača sveta rezultatom 3:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:4, 6:2, posle tačno dva sata igre!

Povezane vesti

Najbolji teniser planete opravdao je ulogu favorita i peti put u karijeri igraće u polufinalu prvog grend slema sezone. Prethodna četiri puta otišao je i korak dalje i osvajao titule (2008, 2011, 2012, 2013).

On će u polufinalu igrati protiv branioca trofeja Stanislasa Vavrinke, koji je ubedljivo savladao Keija Nišikorija iz Japana rezultatom 6:3, 6:3, 7:6.

Za srpskog asa to će biti težak zadatak, ali i prava prilika da se Švajcarcu revanšira za poraz pretrpljen prošle godine u četvrtfinalu Australijan Opena. Sten je pre godinu dana slavio rezultatom 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7, a kasnije se dokopao i prvog grend slem trofeja u karijeri.

Đoković je protiv Vavrinke odigrao u karijeri čak 19 duela, a dobio je 16. Pre tog poraza u Melburnu prošle godine Đoković je dobio 14 mečeva u nizu, a onda je rešio u svoju korist i poslednji meč koji su odigrali na završnom mastersu sezone u novembru u Londonu.

U drugom polufinalu Australijan Opena sastaće se Tomaš Berdih i Endi Marej.

TOK MEČA

PRVI SET

2:1 - Novak je odlično počeo meč, pa je dobio dva gema na svoj servis, prepustivši rivalu samo jedan poen. Za razliku od njega Raonić se mučio. Nije ga najbolje služio servis, njegovo najjače oružje, Đoković je imao i dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio.

Nole 1
Izvor: YouTube

4:3 - Raonić je "opustio ruku". Dva gema zaredom na svoj servis dobio je sa "nulom", a zatim je i žestoko pripretio. U sedmom gemu imao je 30:0 na Novakov servis, ali je najbolji na svetu dobio taj gem na razliku.

4:4 - Novak nije iskoristio još dve brejk lopte. U nešto dužnoj razmeni udaraca izašao je na mrežu i osvojio poene, ali nije uspeo i da se rezultatski odlepi. Raonić je sa dve "bombe" od po 229 kilometara na sat sprečio Novaka da mu oduzme servis.

Nole 2
Izvor: YouTube

6:6 - Igraće se taj-brejk u prvom setu, nakon što su i Đoković i Raonić dobili po dva gema na svoj servis.

7:6 (7:5) - Vodi Novak 1:0 u setovima. Đoković je uspeo da dobije taj-brejk, iskoristivši tek treću set loptu. Rani mini brejk Raonić mu je brzo vratio, ali je Novak uspeo opet da povede (4:2), nakon jedne Miloševe greške iz forhenda. To je bila ključna prednost, budući da je Nole stigao i do 6:3, a onda je "čelendž" održao Crnogorca u životu. Lopta za koju je sudija rekao da je u autu, bila je dobra, pa je Raonić osvojio poen, zatim još jedan na svoj servis, ali je potom Novak završio priču i sa 7:5 dobio prvi set.

DRUGI SET

2:1 - Brejk! Đoković posle dobijenog prvog seta nastavlja u istom ritmu. Odmah je oduzeo servis rivalu (imao čak 40:0, ali je Raonić jednu loptu spasao), a zatim je lagano dobio i svoj gem sa "nulom". Raonić je uhvatio priključak i smanjio zaostatak, takođe odigravši sigurno na svoj servis.

Nole 3
Izvor: YouTube

5:3 - Novak čuva prednost. Raonić servira za ostanak u drugom setu, i do sada nije imao nijednu brejk loptu. Đoković je imao šest, a iskoristio je samo jednu.

6:4 - Novak vodi 2:0 u setovima. Raonić je uspeo lagano da dobije gem na svoj servis, ali je Đoković uzvratio istom merom i posle 33 minuta dobio je i drugi set. Novak je u prva dva seta zabeležio 21 viner i 14 neiznuđenih grešaka, dok je Raonić upisao 27 vinera, ali i čak 26 neiznuđenih grešaka.

TREĆI SET

2:1 - BREJK! Novak na startu trećeg seta nije iskoristio priliku da odmah oduzme servis rivalu, ali sve što je tada propustio nadoknadio je naredni put kada je Raonić bio na servisu. Stigao je do vođstva od 40:0, Kanađanin se spasao na kratko, ali ga je Novak naterao na još jednu grešku iz forhenda, nakon čega je stigao do brejka. 

4:1 - NOVI BREJK! Novak je rešio da što pre okonča četvrtfinalni duel. Nastavio je da dominira na terenu i stigao je do još jednog brejka. Publika se odlično zabavlja na Rod Lejver Areni i sigurno će žaliti ako Nole završi duel u tri seta, budući da uživa u obilju atraktivnih poteza.

6:2 - NOVAK JE U POLUFINALU! Raonić je uspeo da prekine Noletovu mini seriju od pet gemova u nizu i smanji na 2:5, ali je najbolji na svetu iskusno odmah posle toga priveo meč kraju i obezbedio plasman u polufinale, gde ga čeka Stanislas Vavrinka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC