• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OSRS: Nikad više odbojkaša u RS

Sumirajući rezultate u prošloj godini u Odbojkaškom savezu RS istakli da je ona uprkos svim problemima bila vrlo uspješna navodeći da ove sezone u odbojkaškim takmičenjima učestvuje više odbojkaša nego ikad.

 OSRS: Nikad više odbojkaša u RS Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Predsjednik Odbojkaškog saveza RS Milutin Popović sumirajući prošlogodišnje rezultate rekao je da je godina bila teška ali i uspješna i istakao da se uprkos teškom materijanom stanju u društvu mnogo radilo i radi na razvoju odbojke na ovim prostorima.

"Godina je bila teška, prije svega za odbojkaške klubove zbog teške finansijske situacije u društvu, ali i za sam Savez. Ipak bila je uspješna po ostvarenim rezultatima. U takmičarskoj sezoni koja je u toku imamo najmasovnije učešće klubova u takmičenjima, veći broj klubova učestvuje u seniorskim takmičenjima i takmičenjima mlađih kategorije nego bilo koje prethodne godine. Prošle godine odbojkaški klubovi iz RS od deset osvojili su devet titula u takmičenjima na nivou Odbojkaškog saveza BiH. Osim toga prošla godina i početak ove su obilježeni donacijama sportske opreme kao podrška klubovima za razvoj odbojkaškog sporta i u prošloj godini smo imali učešće 28 kadeta i kadetkinja na kampu dijaspore u Srbiji što je značaj doprinos edukaciji mladih", rekao je Popović.

On je podsjetio da Odbojkaški savez RS čini sve da pomogne klubovima koji teško preživljavaju.

"Možemo da se pohvalimo da su obaveze prema savezu najniže u odnosu na druge sportove i na odbojkaške saveze u okruženju. Pohvalićemo se i ulaganjem u razvoj", rekao je Popović i osvrnuo se na činjenicu da su odbojkaški klubovi Jedinstvo Bimal i Mladost iz Brčkog jedni od rijetkih klubova u BiH u bilo kom sportu koji su se takmičili ili se još takmiče u nekom od evropskih takmičenja.

"Klubovi u Brčko distriktu imaju mnogo veću podršku vlade Distrikta. To je velika razlika u odnosu na druge prostore. Novac nije jedini uslov, to je jedan od preduslova a oni dosta dobro rade, dobro su organizovani, oni osim novca iz budžeta pronalaze sponzore, donacije što je u cjelini garancija za uspjeh. Zato su i rezultati i Mladosti i Bimal Jedinstva vrijedni pažnje i oni daju doprinus statusu odbojkaškog statusa OSBiH kada se rangira na nivou CEV i Svjetske odbojkaške federacije".

A Evropska odbojkaška federacija CEV upravo se ovih dana uključila u podršku odbojkaškim klubovima u BiH obavijestivši OSBIH o donaciji dva unutrašnja odbojkaška terena, 250 Mikasa lopti za takmičenje, 400 školskih Mikasa lopti, 150 lopti za odbojku na pijesku i 150 odbojkaških mreža.

"Povod su elementarne nepogode ali se radi o donaciji za odbojkaški sport u cjelini u BiH. Ima tu opreme koja je funkcionalno u širim potrebama, prevazilazi potrebe pojedinih klubova i ona će ostati u vlasništvu OSBIH, disclocirana u RS i FBiH. Radi se o sportskim odbojkaškim podlogama za dvoransku odbojku, one se mora dobro čuvati i mogu biti u funkciji svih klubova u BiH. Ostali dio opreme, lopte, lopte za škole odbojkek i mreže prioritetno će biti donirane klubovima sa prostora direktno pogođenih elementarnim nepogodama. Tu je deset premijerligaša, 22 iz prvih i drugih entitetskih liga i četiri kluba koji se ne takmiče u seniorskoj već u omladinskim kategorijama. Svi oni dobiće Mikasa lopte za takmičenja, lopte za škole odbojke i mreže, a s obzirom da imamo 150 odbojkaških mreža i 150 lopti za odbojku na pijesku svi klubovi će dobiti po mrežu, a lopte za odbojku na pijesku biće podijeljene na prostorima gdje se igra odbojka na pijesku u ovom trenutku. Time će biti obuhvaćeno 40 opština ili gradova", rekao je Popović koji je ujedno i predsjednik OSBIH.

On je dodao da s obzirom na uslove u društvu ne možemo radikalno da popravimo rezultate naših odbojkaških klubova, ali možemo razvijati masovnost i raditi na razvoju odbojke na ovim prostorima.

"Osim ove donacije CEV-a, već ranije smo preko OSBIH smo realizovali jednu donaciju FIVB za osnovne i srednje škole vrijednu 96.000 dolara ravnomjerno usmjerena u RS i FBiH, imamo ovu donaciju, imamo u pripremi realizaciju projekta FIVB za odbojku na pijesku, opremanje terena za odbojku na pijesku. U četiri naredne godine trebalo bi da na prostoru cijele BiH opremimo 30 terena za odbojku na pijesku", rekao je Popović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC