• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Maša i "nepobediva" Serena za krunu

Autor mondo.rs

Prva i druga teniserka sveta boriće se u subotu u Melburnu za trofej prvog grend slema sezone. Ruskinja će imati veliki motiv u finalu, jer Amerikanku nije pobedila još od 2004. godine.

Serena Vilijams, najbolja teniserka i sveta i Marija Šarapova, druga sa WTA liste, opravdale su uloge favoritkinje koja su im dodeljene pre starta Australijan Opena, budući da će se baš njih dve sastati u finalu.

Serena Vilijams je u polufinalu savladala zemljakinju Medison Kiz sa 2:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:2, posle nepunih sat i po vremena igre.

Devetnaestogodišnja Kiz ostavila je fantastična utisak u prvom grend slem polufinalu, dobrano namučivši Serenu, naročito u prvom setu, dok je u drugom spasila čak osam meč lopti, pre nego što je 14 godina starija Serena konačno završila posao sa uspehom.

Serena Vilijams će se u subotu boriti za 19. grend slem titulu u karijeri, a šestu u Melburnu.

Rivalka će joj biti Marija Šarapova, koja je u drugom polufinalu bila bolja od zemljakinje Ekaterine Makarove - 6:3, 6:2.

Maša je mnogo lakše nego njena protivnica slomila otpor 11. igračice sveta i to posle 87 minuta igre.

Šarapova će imati veliki izazov u finalu Aus Opena, budući da protiv Serene ima zapanjujuće loš skor u međusobnim duelima 2-16!

Amerikanka je dobila poslednjih 15 mečeva koje su igrale, uključujući i dva meča baš u Melburnu - u polufinalu 2005. i finalu 2007. godine.

Šarapova je pobedila Serenu Vilijams poslednji put pre punih 11 godina, tačnije 2004. godine u finalu završnog turnira sezone u Los Anđelesu.

Marija Šarapova jednom je u karijeri trijumfovala na Australijan Openu - 2008, dok je Serena podizala pehar pet puta (2003, 2005, 2007, 2009, 2010) , što je najviše u "open eri".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC