• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slika (koja) govori 1.000 reči!

Autor mondo.rs

Nije im lako, ni jednom, ni drugom.

Slika govori 1.000 reči, kažu.

Ova, bukvalno!

Novak Đoković i Endi Marej su vršnjaci, rođeni su u razmaku od nedelju dana tog maja 1987. godine, upoznali su se sa 11 godina i izgradili dve stvari: veliko rivalstvo i iskreno prijateljstvo.

Upravo zato, nije im lako kada se susretnu, naročito Škotu, koji polako shvata da će u tom rivalitetu on biti slabija strana. Marej je izgledao potpuno odsutno, deprimirano posle trećeg poraza od Đokovića u finalima Australijan Opena.



Pitanje je da li je uopšte čuo rivala, kada je njegovoj verenici i njemu poželeo mnogo dece u budućnosti.

Jednostavno, Marej se suočava ne samo sa crnom tradicijom u mečevima sa Đokovićem, već i sa mogućnošću da postane dežurni gubitnik u velikim mečevima.

Sastajali su se 24 i Srbin ima duplo više pobeda, uz podatak da ga je ove nedelje nadigrao peti uzastopni put. Novak ima 49 titula u karijeri, Marej 31. Novak ima osam gren slem titula u 15 finala, što je pozitivan skor, dok Marej ima dve gren slem titule i šest poraza u finalima, od kojih mu je Đoković naneo tri.



Đoković je drugi na večnoj listi tenisera po zaradama, iza Rodžera Federea, sa 72.403.908 dolara, dok je Marej peti sa 34.190.065 dolara.

Đoković je 4. jula 2011. godine postao "Broj 1", što je pozicija koju i danas ima, dok je drugo mesto najbolji plasman koji je imao Marej.

Novak ima i titulu u Dejvis kupu, dok su jedino takmičenje gde Marej ima prednost u odnosu na vršnjaka - Olimpijske igre! Pretprošlog leta u Londonu, Marej je uzeo zlato, dok je Đoković 2008. u Pekingu stigao do bronze.

Na gren slemovima Novak vodi 5:2, na mastersima 9:4, u tri dobijena seta je 11:6, u pet 5:2 za našeg asa. Đoković jedino mora da pronađe način da pobedi Mareja na travi, gde ima dva jako neprijatna poraza od Škota, u finalu Vimbldona 2013. godine i polufinalu Olimpijskih igara, na istom mestu, 2012. godine.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovo

Nole je car

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC