• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramna pitanja novinara, sramni odgovori Mareja!

Autor mondo.rs

Škot je nedvosmisleno optužio Đokovića da je naglašavao svoju povredu i onda, pravo niotkud, podigao nivo igre i dobio meč.

Pročitajte šta je na konferenciji za medije, posle poraza u finalu Australijan Opena od Novaka Đokovića, govorio Endi Marej.

Razgovor s novinarima ćemo prenositi integralno.

Možeš li da nam opišeš svoje emocije u trenutku kada si primetio da gubiš kontrolu u meču, pri kraju?

"Očigledno je bilo da sam imao svoje prilike u prva tri seta. U četvrtom, mislim... Trebalo bi da pogledam ponovo i vidim zbog čega sam igrao tako loše. On je pogađao sve. Ritern udarci su pogađali linije (pokazivao je rukama koliko daleko od auta). Kada je došao do brejka, podigao se i išao direktno za svaki poen. Nisam mogao da se oporavim od toga, ali sve to što se događalo u četvrtom setu me uopšte nije frustriralo", rekao je Marej i vratio se na treći set.

"Treći set je bio frustracija, jer me je poremetilo malo kada je, znate, padao na zemlju posle nekih udaraca. Bilo je očigledno da je šepao i tada sam dozvolio sebi da me to poremeti. Zbog toga sam najviše razočaran, ne toliko zbog četvrtog seta, naročito zato što je on pogađao sve. Frustriran sam zbog trećeg".

Da li misliš da je on (Đoković) igrao na sve ili ništa u četvrtom setu jer se plašio da u petom neće moći da izdrži taj ritam?

"Ne, ne mislim da je tako bilo, jer se kretao neverovatno dobro na kraju trećeg, proklizavao je, jurio svaku lopticu do kraja. Pre mislim da se jednostavno podigao i da je osetio da je vreme da proba svoje udarce. Možda bi, da je počeo da promađuje malo, ustuknuo donekle, ali nije promašivao, tako da je jednostavno išao do kraja".



Da li je legitimna taktika da učinite da izgleda kao da ste povređeni i da onda udarite iz sve snage?

"Ne, nije legitimno. Kako ja da znam o čemu se radi? Očigledno je bilo da izgleda kao da je nešto zaista loše na početku trećeg seta i onda se vratio neverovatno brzo i jako na kraju tog seta. Na kraju, način na koji se kretao i udarao lopticu bio je veoma impresivan u četvrtom seto. Tako da, priznajem, ne znam tačno šta je bio problem s njim".


Da li misliš da je to bio presudan element? Na početku drugog i trećeg seta izgledalo je kao da se baš muči?

"Ne znam. Ne znam. Nemam pojma. Mislim, očigledno je šta on misli. Ja se nadam da to nije slučaj. Ali, da, ako se povredio, uspeo je da se oporavi brzo, nije lako oporaviti se od takve povrede i zaigrati tako dobro do kraja. Tako da, jeste, frustriran sam zbog sebe i toga što sam dozvolio da me to poremeti. Igrao sam dobro, imao sam momentum i onda smo se ohladili na desetak minuta, posle čega sam izgubio to nešto... To me najviše frustrira, jer je očigledno da sam imao šanse i u prvom setu. Nisam uspeo tada, u drugom jesam i imao sam brejk prednosti u trećem. Tako da, jeste, postojale su mogućnosti tu..."



Zašto si dozvolio da te to poremeti ovog puta?

"Kako misliš ovog puta?"

Igrali ste i ranije. Igrali ste mnogo puta kada je izgledalo da je on povređen. Činilo se da si navikao na to.

"Da, ne znam tačno. Mislim, kao što sam rekao, način na koji se kretao u finišu trećeg seta upućuje na to da igra mnogo bolje nego do tada. To potvruđuje nešto od toga što kažete, očigledno. Ali, ne znam... Možda je to bila ona situacija kada primetite da neko hramlje u finalu, a da ima još mnogo do kraja, da pomislite da je to dobra stvar. Rekao sam, izgubio sam deset, 15 minuta tu i on se vrataio u meč. To je to. Ne znam zašto je to bio slučaj, ali nikada se nisam sreo s takvim stvarima u finalu gren slema ranije. Ne znam".

Možda je ovo lekcija koju bi trebalo da naučiš kada sledeći put budeš igrao sa njim.

"Da, u svim mečevima pokušavate da se koncentrišete na ono što se događa na vašoj strani terena. To je način na koji treba razmišljati. Ovde i na US Openu je malo teže, jer ide repriza svakog poena na video bimu, pa je pauza duža i onda ne možete a da ne primetite šta se događa na drugoj strani terena. Ali, da, odigrao sam dovoljno mečeva da bi trebalo da se bolje nosim sa takvom situacijom. To pričam... Razočaran sam zbog toga što sam ja mogao bolje da se ponašam u finišu trećeg seta".

Ako niste, kako kažete, pali fizički, da li je psiha bila razlog što ste izgubili 12 od poslednjih 13 gemova?

"Znate, kao što sam rekao, poremetile su me neke stvari u trećem setu. Definitivno sam bio poremećen u trećem. Četvrti ću morati da odgledam ponovo. Da, definitivno je išao sam po poene u četvrtom. Da, definitivno ne možete mnogo toga da uradite u takvoj situaciji. Ali, da, definitivno su me poremetile neke stvari u trećem setu, tako da možemo da kažemo da je to bila stvar psihe".

Pročitajte šta je tim povodom rekao Novak Đoković.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

saoromababobabo

Prvo da nije bilo onog upada i prekida meca, bilo bi 3:0. Bilo je jasno da je Djokovic tada pao psihicki i izgubio dobijen set. Drugo: jeste, bilo je primetno da Mari gleda ka Djokovicu cekajuci da vidi da li je povreda u pitanju posle onih nekoliko "nezainteresovanih" poena, i moguce da je stvarno pomislio da je ovaj gotov, i da ce konacno osvojiti titulu. Ono sto je cinjenica je, da on moze da kuukumavci koliko hoce sa njegovim novinarima, Novak ga je uhvatio na njegov fazon. Isto to je on radio bezbroj puta, i to bas Troickom i Tipsarevicu izmedju ostalog. Glumi posrtanje, hvata se za zglob, i dok ovi nasi gledaju moze li mucenik da stoji, hop, on preokrene rezultat i gura jos par meceva do Nadala ili Federera na istu foru... Obilo mu se o glavu!

fer

Nema tu nikakvog optuzivanja ni kukanja,covek samo iznosi svoje misljenje!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC