• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Armstrong plaća žestok ceh za prevaru

Autor mondo.rs

Osramoćeni američki biciklista i njegov bivši tim moraće da plate 10 miliona dolara na ime odštete kompaniji "SCA Promotions".

Lens Armstrong i Ju Es Postal tim "sa kamatom" će vratiti novac koji je kompanija "SCA Promotions" platila tom biciklisti na ime bonusa za pobede na Trkama oko Francuske.

Kompanija iz Dalasa obavezala se svojevremeno da će Armstrongu isplatiti bonus od pet miliona dolara, ali je 2004. godine, posle prvih indicija da se ovaj dopingovao, pokušala to da izbegne sudskim putem.

Dve strane su se posle dve godine nagodile izvan suda i Armstrong je tada inkasirao 7,5 miliona dolara.

Nakon što je 2012. nepobitno utvrđeno da je koristio nedozvoljena stimulativna sredstva, pa je doživotno proteran iz sporta i poništeni su mu svi rezultati od 1998. nadalje, uključujući sedam Tur d' Frans pobeda (1999-2005), "SCA Promotions" pokrenula je postupak za povraćaj novca.

Kako je u ponedeljak odlučio arbitražni panel, Armstrong i njegov tadašnji tim moraće da plate odštetu u iznosu od 10 miliona dolara, što je najteža novčana kazna izrečena pojedincu u istoriji američkog sudstva!

"Teško je iskazati koliku je štetu Armstrongova mreža laži nanela našoj kompaniji, ali ovo je dobar način da započnemo sanaciju te štete", izjavio je Bob Haman, predsednik i osnivač "SCA Promotions".

Armstrongov advokatski tim tokom procesa je tvrdio da je kompanija iz Dalasa nagodbom iz 2006. uskratila sebi pravo na povraćaj novca, a kasnije su nudili milion dolara u zamenu za povlačenje tužbe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC