• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur ponovo u igri za TOP 100

Autor mondo.ba

Nakon osvajanja ATP čelendžera u Dominikanskoj Republici, bez izgubljenog seta, najbolji bh. teniser Damir Džumhur nalazi se pred vratima najboljih 100 svjetskih tenisera.

Damir Džumhur bez izgubljenog seta osvojio je ATP čelendžer u Dominikanskoj Republici vrijedan 50.000 dolara i tako još jednom došao na korak od ostvarenja svog sna - plasmana među 100 najboljih tenisera na ATP listi.

Najbolji bh. teniser tako je vratio izgubljene bodove sa Australian Opena, gdje je prošle godine stigao do trećeg kola, a ove ispao već u kvalifikacijama.

"Pamtiću ovaj turnir cijeli život, jer sam zaista igrao dobro. Posebno me osvojila publika, koja je od prvog dana bila uz mene, kao da sam domaći igrač. Obećao sam da ću se vratiti i naredne godine da branim titulu i iskreno se nadam da ću ponovo nastupiti. Posebno mi je drago jer je ovo bio prvi turnir koji su organizovali, tako da će moje ime ostati upisano u istoriji", prenio je "Dnevni avaz" Džumhurove riječi.

Osvajanjem turnira u Santo Domingu Džumhur je zaradio 7.200 dolara i 90 ATP bodova, te je za 18 pozicija popravio svoj plasman na ATP listi i sada je 105. teniser svijeta sa 524 boda. Ilhan Marsel iz Turske, koji se nalazi na 100. poziciji, Džumhuru "bježi" 25 svega bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC