• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanja o Nikoli: Sad sam ja šef

Autor mondo.rs

Braća koja su proslavila srpsku odbojku ponovo zajedno rade za njeno dobro. Vanja je potpredsednik Saveza, a Nikola je selektor. "Ne znam kako će prihvatiti taj odnos", kaže uz osmeh.

 Vanja o Nikoli: Sad sam ja šef Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Braća Grbić preuzela su brigu o srpskoj odbojci i posle spektakularnih karijera.

Olimpijski šampioni iz Sidneja sada su pored terena. Nikola je bliže "crti", kao novi selektor, dok je Vladimir potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

U razgovoru za "Sport network", Vanja "Tigar" Grbić govorio je o izboru svog mlađeg brata na mesto kormilara reprezentacije u godini Evropskog prvenstva u Bugarskoj i Italiji.

"Ja jesam zahvalan za to što je on izabran za selektora, ali nisam zaslužan za to. Predsednik Boričić je razgovarao sa njim, a Nikola je to prihvatio pre svega zato što jako dobro zna, kao i ja, šta znači reprezentacija i poziv reprezentacije za našu porodicu".

Njihov pokojni otac Miloš Grbić takođe je bio reprezentativac i 1975. ušao u istoriju kao prvi kapiten naše selekcije koja je osvojila medalju na prvenstvima Evrope. Njegovi sinovi su 25 godina posle postali olimpijski prvaci.

"Nas troje Grbića koji smo igrali za seniorsku reprezentaciju Srbije imamo 50 godina staža u toj reprezentaciji. Medalje ne želim da nabrajam, ni bilo šta drugo, već je sam stav igranja za svoju zemlju i narod nešto što je posebno za nas. Velika je obaveza i mnogo veća nego biti trener u klubu. Svestan je toga, svestan je izazova i zato je veoma zaokupljen idejom da okupi najbolji mogući tim i da radi što je moguće bolje".

Dok su igrali zajedno - Nikola je bio kapiten. Sada će Vanja biti nadređeni "prema činu".

"Ne znam kako će prihvatiti činjenicu da sam mu ja šef, s obzirom na to da se nikad nisam postavljao kao glavni. On je meni bio kapiten, sad sam ja njemu malo nadređeni, ali mislim da je to u principu najbolji mogući izbor koji je OSS i predsednik Boričić mogao da napravi", podvukao je ljubimac nacije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC