• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neverovatni podaci o Novakovom rivalu!

Autor mondo.rs

Marsel Ilhan, dame i gospodo. Čovek koji je ove srede uspeo nešto što mu nije pošlo za rukom od 2006. kada je postao profi teniser.

Očekivao je Felisijana Lopeza, dočekao Marsela Ilhana.

Novak Đoković, posle dve lagane pobede u Dubaiju, u četvrtfinalu turnira koji je četiri puta osvajao u karijeri sastaće se sa malo poznatim vršnjakom iz Turske, zapravo igračem rođenim u Uzbekistanu.

Ilhan, na duel sa svetskim "Brojem 1", dolazi kao 104. igrač na planeti, koji je jednom, 17. januara 2011. godine, bio 87. na ATP listi.

Međutim, nisu to najegzotičniji podaci o 190 centimetara visokom igraču, čiji je idol Jevgenij Kafeljnikov.

Naime, Ilhan je ove nedelje u Dubaiju PRVI PUT U KARIJERI uspeo da veže dve pobede u glavnom žrebu nekog ATP ili gren slem turnira! A, poput Đokovića, ima 27 godina i profesionalac je od 2006.

Ilhan je četvrtog nosioca, Lopeza, pobedio u tri seta, 3:6, 7:5, 6:3! Pre toga, u prvom kolu, izbacio je Nemca Aleksandra Zvereva rezultatom 6:1, 7:6, a do glavnog žreba 2,5 miliona dolara vrednog turnira u UAE stigao je zahvaljujući pobedama u kvalifikaijama nad Janom Hernihom iz Češke i Mišelom Lemerom iz Švajcarske.

Obojicu je pobedio rezultatom 2:0, što nas dovodi do još jednog fascinantnog podatka o narednom Đokovićevom rivalu.

Ilhan se tokom karijere, kada se nije pojavljivao na čelendžerima i fjučersima, uz redovne nastupe za Dejvis kup reprezentaciju Turske, specijalizovao za pobede u kvalifikacijama ATP i gren slem turnira. Jako često uspevao je da se ubaci u glavni žreb, kao i ove nedelje u Dubaiju, ali od 29. avgusta 2011. godine NEMA POBEDU u prvom kolu nekog ATP turnira!

Prošlo je više od tri i po godine od kada je Ilhan, posle tri pobede bez izgubljenog seta u kvalifikacijama za US Open, uspeo da pobedi Kanađanina Franka Dančevića u prvom kolu poslednjeg gren slema u sezoni. Ilhan je tada bio 101. igrač sveta, Dančević 179, ali ni ta pobeda nije potpuno "čista", jer je Kanađanin predao zbog povrede pri rezultatu 6:3, 6:2, 1:0 za Turčina.

Poslednju PRAVU pobedu na ATP turu, kada govorimo o glavnom žrebu nekog turnira, Ilhan je ostvario 18. jula 2011. godine na šljaci u Hamburgu, kada je izbacio 78. na svetu, Austrijanca Filipa Pečnera rezultatom 6:2, 4:6, 7:6, a onda bio poražen od Nemca Florijana Majera rezultatom 4:6, 6:7.

Ove sezone, na ATP rangu, Ilhan je do dolaska u Dubai imao poraze u prvom kolu Australijan Opena od Stena Vavrinke (1:6, 4:6, 2:6) i prvom kolu Monpeljea od Kenija de Šepera (4:6, 6:3, 3:6).

Sa Đokovićem se nikada u karijeri nije sastao. Vreme je!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC