• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Borac m:tel časno "pao" u Zagrebu

Autor mondo.ba

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel osvjetlali su obraz u utorak uveče protiv favorizovanog Zagreba iako su na kraju očekivano poraženi u dvorani "Kutija šibica" rezultatom - 30:25 (14:14).

 SEHA: Borac m:tel časno "pao" u Zagrebu  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije gostovanja Vojvodini (27:24) u Novom Sadu, na koje su zbog kvara na dva autobusa jedva stigli na vrijeme, izabranici Igora Rađenovića su u utorak u 17. kolu izišli na megdan Zagrebu, koji se sa Meškov Brestom i Tatran Prešovom bori za plasman na završni turnir SEHA lige.

Povezane vIJesti

Banjalučani, inače pretposljednji na tabeli, u odličnom svjetlu su se predstavili zagrebačkoj rukometnoj publici odigravši "egal" u većem dijelu utakmice sa ekipom koja vrlo uspješno gura i u Ligi šampiona.

U prvih pet minuta igralo se "gol za gol" u "Kutiji šibica", seriju pogodaka je otvorio reprezentativac BiH Duško Čelica za Zagreb, a za Borac su pogađali Srđan Trivundža, Stefan Janković i Branislav Obradović (3:3).

I do sredine prvog dijela se situacija na terenu nije promijenila. Čim Zagreb zatrese mrežu Stanka Abadžića, Banjalučani odmah uzvrate i to najviše zahvaljujući Trivundži, koji je do 15. minuta tri puta bio strijelac (6:6).

Tim Veselina Vujovića je u 19. minutu prvi put stekao "+2" pogotkom Tončija Valčića, ali su crveno-plavi preko Jankovića spriječili da se domaćin rezultatski "odlijepi" (9:8).

Zagreb je doduše stalno imao minimalno vođstvo ili dva gola viška, ali su uporni crveno-plavi uspjeli da na odmor odu bez zaostatka - 14:14.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Domaći igrači su krenuli odlučnije u uvodnim minutima drugog poluvremena, stegli su odbranu i na krilima Marija Vuglača i golmana Filipa Ivića uspjeli da steknu četiri gola prednosti u 41. minutu (19:15).

Za 11 minuta drugog poluvremena banjalučki rukometaši su postigli samo jedan gol i to Milan Đukić, a onda su uspjeli da povežu još dva pogotka zahvaljujući Davorinu Vujoviću i standardno raspoloženom Jankoviću.

Ipak, prvi uzastopni "het-trik" Lovre Mihića, potom golovi Luke Rakovića i Vuglača vratili su Zagrebu prednost i praktično "prelomili" utakmicu jer je domaćin otišao na pristojnu udaljenost od sedam golova u plusu. (24:17).

Ni tada se Banjalučani nisu predavali - ulijedila je serija od 3:0 pogocima Mirka Mikića, Đukića i Vujovića za zadržavanje nade da crveno-plavi mogu do remija u posljednjih 10 minuta (24:20).

Statistika

ZAGREB: Ivić (8 odbrana), Stevanović (7 odbrana), Mihić 4, Stepančić 3, Čelica 2, Čorić 2, Raković 2, Horvat 4, Šušnja 2, J. Valčić 1, T. Valčić 1, Mandalinić 1, Obranović 3, Vuglač 4, Kovačević, Pavlović 1. Trener: Veselin Vujović.

BORAC: Abadžić (6 odbrana), Jokanović (1 odbrana), Hušić, Janković 5, Hercegovac, Vujović 6, Tešić 1, Mikić 1, Nježić, Obradović 4, Trivundža 4, Ćelić, Šešić, Ćeranić, Đukić 4, Nikolić. Trener: Igor Rađenović.

Dali su u tim trenucima mnogo više od realnih mogućnosti, međutim, Vujovićevi izabranici su održavali prednost u rasponu od tri do pet golova i upisali novu 11. pobjedu ove sezone, a istovremeno nanijeli Borcu 13. poraz.

Najefikasniji u crveno-plavom taboru bili su Davorin Vujović sa šest golova, gol manje postigao je Stefan Janković, a Trivundža, kapiten Obradović i Đukić su se po četiri puta upisali u listu strijelaca.

Kad se baci pogled na kompletnu statistika banjalučkog tima, čini se da su na ovom susretu najviše "podbacili" golmani crveno-plavih - Stanko Abadžić je sakupio skromnih šest odbrana od 28 udaraca na gol, a Petar Jokanović jednu od devet.

Kod hrvatskog šampiona "odskočili" su Mario Vuglač sa četiri pogotka, po tri su uknjižili Luka Stepančić, Zlatko Horvat i Sandro Obranović.

U prvom dijelu sezone, Zagreb je slavio u banjalučkoj dvorani "Borik" sa 30:24.





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC