• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Zagreb prejak za Borac m:tel

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel poraženi su u Banjaluci od favorizovanog Zagreba sa 30:24 (17:11) i ostali na pretposljednjem mjestu na tabeli regionalne SEHA lige.

 SEHA: Zagreb prejak za Borac m:tel Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Dobro popunjen "Borik" dočekao je rukometaše Zagreba u devetom kolu regionalne SEHA lige i ispratio ih aplauzima jer su u ovom trenutku neuporedivo kvalitetniji tim od domaćeg Borca m:tel.

Borac m:tel - Zagreb 24:30 (11:17)

Hrvatski šampion je u Banjaluku čak i stigao oslabljen zbog nedolaska kapitena Zlatka Horvata, Sandra Obranovića, Marija Vuglača i još nekih igrača koje je zbog povreda i predstojeće utakmice Lige šampiona sa Brestom poštedio trener Veselin Vujović.

Ali to se nije previše osjetilo u njihovoj igri. Nemilosrdno su rešetali gol Stojana Abadžića i već poslije prvog poluvremena praktično osigurali petu pobjedu ove sezone u regionalnom takmičenju.

Za razliku od prethodne sezone, kad je zagrebački tim pod trenerskom palicom Lina Červara jedva savladao Banjalučane (25:24) u petak uveče iznenađenje nije moglo da se desi posebno zbog odlične partije golmana Ivana Stevanovića, koji je sakupio 22 odbrane.

Borcu m:tel bio je ovo sedmi poraz u SEHA ligi.

Najefikasniji u gostujućem timu sa po šest golova bili su Luka Raković i Luka Stepančić, dok su kod Banjalučana prva imena bili Stefan Janković sa sedam pogodaka, Milan Đukić sa šest i Ratko Nikolić sa golom manje.

TOK UTAKMICE

5. minut - Gosti su prvi stigli do gola, nakon kontranapada pogodio je Luka Raković, ali je uzvratio Srđan Trivundža. U uvodnim minutima utakmice, odličan je bio golman Borca Stanko Abadžić sa dvije odbrane. Zagreb je ponovo poveo, a Ratko Nikolić s linije od šest metara vratio stvari na početak (2:2).

12. minut - Tim Veselina Vujovića je stekao osjetniju prednost od +3 na krilima raspoloženog Rakovića, koji je postigao dva, a po jednom su se u strijelce upisali i Josip Valčić odnosno Domagoj Pavlović. Na strani banjalučke ekipe precizan je bio Nemanja Bezbradica (3:6).

20. minut - Za samo tri naredna minuta prednost gostiju je narasla na pet pogodaka viška (8:3), kapiten Banjalučana Branislav Obradović je poslije sjajnog solo prodora smanjio, ali su gosti opet izigrali domaću odbranu i vratili +5 (4:9).

25. minut - Vujović tim nastavio je da melje odlijepivši se na +7 protiv Banjalučana, u čijim redovima se u strijelce upisao i Mirko Mikić, a drugi pogodak postigao je Bezbradica. Abadžić je uspio da u međuvremenu odbrani sedmerac, međutim s devet metara pogodio je Luka Šebetić za 7:14.

30. minut - Gosti su rutinski održavali vođstvo od šest do osam golova, da bi se na odmor otišlo sa prednošću hrvatskog šampiona od 17:11.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

DRUGO POLUVRIJEME

35. minut - Stepančić je drugi dio utakmice otvorio brzim pogotkom za +7 gostiju, da bi svoj treći gol postigao i Stefan Janković za Borac, koji je ponovo uspio da smanji na -5 (13:18), a kasnije i -4 golom Mikića.

42. minut - Ipak odbranjen sedmerac Zagreba, koji je uslijedio, presjekao je domaće rukometaše i spriječio ih da se rezultatski vrate u utakmicu. Gostujući tim je sa dvije brze kontre kaznio domaćina i praktično osigurao pobjedu – 16:22.

45. minut - Međutim, tako nisu mislili Borčevi igrači smanjivši pšonovo na -4 (23:19), stegli su dodatno odbranu pa se u posljednjih 15 minuta ušlo s nadom da crveno-plavi mogu da stignu prednost.

50. minut - Jedna od posljednjih prilika za hvatanje priključka Borca je propala - Mikić je promašio sedmerac, ali je Borac imao igrača više i napad koji ponovo nije iskoristio (20:25).

55. minut - Vujovićevi igrači bez većih problema su se odupirali u svakom trenutku kad Borac zaprijeti da se približi i lagano privode utakmicu kraju sa oko pet, šest golova viška (22:28).

60. minut - Do kraja su se Zagrepčani malo opustili dozvolivši nekoliko prelijepih akcija rivalu za aplauze banjalučke publike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC