• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Novaku "široko" do polufinala

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta pokušaće da posle Indijan Velsa odbrani titulu i na Floridi, gde je četvorostruki šampion ('07, 11, 12, 14).

Novak Đoković dobro je prošao na žrebu za drugi turnir Masters 1000 serije u sezoni.

On će u Majamiju zaigrati od drugog kola, verovatno u noći između subote i nedelje po našem vremenu, protiv Slovaka Martina Kližana ili Italijana Paola Lorencija.

To bi do eventualnog polufinala, gde su mu projektovani rivali Kei Nišikori ili Miloš Raonić, mogao da mu bude i najdelikatniji meč, jer je poznato da posle osvajanja jednog trofeja (Indijan Vels u nedelju uveče) sledi psihološko pražnjenje i obično težak start na sledećem takmičenju.

Duel sa Kližanom (41. na ATP listi) bio bi mu prvi u karijeri, dok je Lorencija (87) sva tri puta savladao lako i ubedljivo.

Đoković bi na putu do polufinala mogao da se sastane sa Žilom Milerom u trećem kolu, sa Tomijem Robredom ili Aleksandrom Dolgopolovim u osmini finala, a u četvrtfinalu sa Žilom Simonom, ili već vremešnim Davidom Fererom, Ivom Karlovićem...

U donjoj polovini "kostura" su drugi nosilac Rafael Nadal - koga je Novak prošle godine pobedio u finalu 6:3, 6:3 - treći nosilac Endi Marej, šesti Stanislas Vavrinka i osmi Tomaš Berdih.

Viktor Troicki (32. nosilac) u prvom kolu je takođe slobodan i čeka boljeg iz meča Markos Bagdatis - Simone Boleli.

Dušan Lajović na startu će odmeriti snage sa jednim od "preživelih" iz kvalifikacionog dela i u slučaju pobede probati da iznenadi 16. nosioca, Gaela Monfisa.

Novak Đoković 2014. je osvojio četiri od mogućih devet titula na Masters turnirima (Indijan Vels, Majami, Rim, Pariz), kao i završni turnir osmorice u Londonu.

Ukupan nagradni fond, u muškoj i ženskoj konkurenciji, iznosi blizu 11 miliona dolara, a šampioni u singlu inkasiraće po 900.000 dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC