• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janko kreće sa 39. mesta

Autor mondo.rs

Zahvaljujući zaštićenom renkingu Tipsarević se vraća na ATP listu uoči prvog meča na turniru u Majamiju posle 17 meseci pauze.

Janko Tipsarević definitivno se vraća tenisu posle duge pauze, koju je prouzrokovao benigni tumor na peti.

Srpski teniser poslednji nastup zabeležio je još krajem oktobra 2013. u Valensiji, a nakon toga dva puta je morao na hiruršku intervenciju.

Početkom ove sezone najavio je povratak najpre na turniru u Čenaju, a zatim na Australijan Openu, ali je zbog upale pluća propustio i prvi grend slem sezone.

Konačno, Tipsarević će posle 17 meseci pauze zaigrati na turniru u Majamiju. Iako je razmišljao i prijavio se za nastup u singlu, prvi povratnički meč odigraće u dublu, i to sa Novakom Đokovićem.

"17 meseci nisam video svoje ime ni u jednom žrebu teniskog turnira... Dosta je bilo...", napisao je Tipsarević naTwitteru i definitivno potvrdio da se vraća na teniske terene.


On će u paru sa najboljim igračem sveta za prve rivale imati Šveđanina Roberta Lindsteda i Austrijanca Jirgena Melcera, a ukoliko sa uspehom prođu tu prepreku u drugoj rundi čekaće ih najbolji par sveta i prvi nosioci u Majamiju - Majk i Bob Brajan.

Janko je u oktobru prošle godine posle godinu dana neigranja izgubio mesto na ATP listi. Ipak, to nije prihvatio tragično s obzirom na to da je bilo jasno da će povratkom na teren opet biti vraćen na listu, odnosno da će imati "zaštićeni renking". To zapravo znači da će Tipsarević turnir u Majamiju početi kao 39. igrač na svetu i imaće pravo da na devet narednih turnira nastupa pod povlašćenim uslovima - olakšani pristup turnirima i osvajanje bodova koji bi trebalo da mu pomognu da se vrati ponovo na ATP listu.

Tipsarević, koji je u karijeri osvojio četiri ATP titule (Moskva i Kuala Lumpur 2011, Štutgart 2012. i Čenaj 2013) i trofej Dejvis kupa sa selekcijom Srbije 2010, najbolji plasman na listi imao je 2012. godine kada je zauzimao osmo mesto.

...
Izvor: YouTube

Zanimljivo je uoči povratničkog duela sa Đokovićem u Majamiju napomenuti da je Janko poslednji nastup u dubl zabeležio krajem septembra 2013. godine na turniru u Tokiju, u duetu sa Italijanom Danijeleom Braćalijem, i da su eliminisani već u prvoj rundi.

U Majamiju je nastupao sedam puta u karijeri, poslednji put 2013, a najbolji rezultat mu je četvrtfinale 2008. i 2012, dok je u dublu igrao tri puta, a najviše uspeha imao je 2011. kada je sa Oliverom Marahom iz Austrije stigao do polufinala.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC