• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kralj šljake" se umalo sapleo na visoku prepreku!

Izner, kao i obično, namučio je Nadala, ali propustio priliku i da ga pobedi. Rafa ide ka Novaku...

Ispred osmostrukog šampiona Monte Karla i najboljeg igrača na šljaci u istoriji stao je 208 centimetara visoki Amerikanac (15) Džon Izner i, umalo, sapleo velikog rivala u nameri da ga preskoči.

Ali, posle dva sata i 22 minuta žestoke borbe, (3) Rafael Nadal uspeo je da se dočeka na drugoj strani litice, pa zasluženo ide u četvrtfinale gde će se sastati sa boljim iz meča (5) David Ferer – (10) Žil Simon.

Izner je imao dve set lopte u taj-brejku prvog seta, ali je izgubio četiri poena u nizu, potom je sjajnim servisima uspeo da izjednači na 1:1 u setovima, ali brejk koji je pretrpeo sredinom trećeg seta nije uspeo da nadoknadi: Nadal – Izner 7:6 (8:6), 4:6, 6:3.



Izner je tako bio blizu ne samo da pobedi Nadala na šljaci, već da to uradi prvi put u karijeri, ali je skliznuo u peti poraz od levorukog Španca, kojeg je svojevremeno, u prvom kolu Rolan Garosa 2011. godine, naterao da igraju peti set (6:4, 6:7, 6:7, 6:2, 6:4).

Amerikanac je na putu ka Nadalu, tj. 3. kolu, prvo pobedio zemljaka Stiva Džonsona rezultatom 6:4, 6:4, da bi se posle velike borbe u meču sa našim Viktorom Troickim bolje snalazio u taj-brejkovima i uspeo da pobedi, 7:6, 7:6.

Ovog popodneva, nakon što nije iskoristio jedine dve brejk lopte u prvom setu (govorimo o obojici igrača), pri rezultatu 2:1 za njega, Izner je u taj-brejku stigao do 5:3 i 6:4, ali mu se onda stegla ruka, pa je Rafa osvojio četiri poena u nizu i izgubljen set pretvorio u vođstvo od 1:0. Da je tada 19. teniser sveta bio malo mirniji, njegova sigurnost pri servisu u drugom setu mogla je da znači i pobedu, ovako je brejkom pri rezultatu 4:4, iako je prvobitno propustio tri vezane brejk lopte (0:40), uspeo samo da izjednači na 1:1 u setovima.

Nadal nije imao brejk šansu protiv Iznera ni u drugom setu!

Tačnije, čekao je sve do rezultata 2:1 za njega u majstorici, kada je poveo 15:40 i iskoristio prvu šansu za brejk. Bio je blizu da povede i 5:1, nije uspeo, ali nije ni mnogo mario, jer je igrao sigurno na svoj servis, pa je posle 142 minuta igre zakazao meč ili sa zemljakom Fererom ili sa domaćim adutom Simonom.

Nadal protiv Simona ima 7:1, a Ferera 22:6.

Ranije u četvrtak, sa 3.624.045 evra vrednog turnira u Kneževini eliminisan je (2) Rodžer Federer, a uskoro bi u akciju trebalo da stupi (1) Novak Đoković.

U potencijalnom polufinalu moguć je novi duel Đokovića i Nadala.

Osvajaču Monte Karla, prvog turnira na šljaci ove sezone, sledi 1.000 ATP bodova i nagrada od 628.100 evra, dok finalisti sleduje 600 bodova i 308.000 evra.

Polufinale donosi 360 bodova i 155.000 evra, a četvrtfinale 180 poena i 78.820 bodova. Titulu brani Stanislas Vavrinka, a Nadal će pokušati da osvoji devetu i prvu od 2012. godine.

Naredne sezone, 2013, Đoković je u velikom finalu uspeo da postane prvi teniser koji je ikada pobedio Nadala u Monaku i prekine njegovu strahovladu koja je trajala punih osam sezona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC