• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baš težak poraz Ane Ivanović!

Autor mondo.rs

Sedma teniserka sveta u drugom kolu Rima izgubila dug i napet meč od mlade Ruskinje Gavrilove.

Najveća srpska uzdanica u ženskom singlu na turniru WTA Premijer serije u Rimu, oprostila se od takmičenja već na prvoj prepreci.

Pošto je kao sedmi nosilac bila slobodna na startu, Ana Ivanović u drugom kolu je poražena od Darije Gavrilove (78) rezultatom 1:2, po setovima 7:5, 6:7 (2:7), 6:7 (7:9).

Meč je trajao čak tri sata i osam minuta, a način na koji ga je izgubila sigurno neće pozitivno uticati na Anino ionako krhko samopouzdanje.

Ivanovićeva, jednostavno, pati od odsustva bilo kakvog kontinuiteta u igri. Čas poentira u stilu Serene Vilijams ili Marije Šarapove, čas greši kao da je na turniru "fjučers" kategorije. Nažalost, u sredu je mnogo više grešila.

Iako tek stiče reputaciju na WTA Turu (najveći uspeh joj je pobeda nad Šarapovom u Majamiju ove godine), Gavrilova se od početka meča postavila dosta autoritativno i konstantno dovodila Anu u poziciju da "juri" rezultat.

Ana je jedino u prvom setu uspela da "prelomi" i ostvari prednost, kada je posle dva vraćena brejka zaigrala znatno bolje i dobila taj deo meča rezultatom 7:5.

Od tog trenutka se sve odvijalo po identičnom principu - rezultatski deficit, povratak u ravnotežu i odmah novi pad.

U drugom setu je od 0:4 stigla do 5:5 i 6:6, pa u "taj brejku" izgubila šest od prvih sedam poena i upropastila sav dotadašnji trud.

Set odluke doneo je još veća razočaranja. Brejk zaostatka (2:4) pretvorila je u brejk prednosti (5:4) i onda na svoj servis nije uspela da privede meč kraju.

Ubrzo je došla u situaciju da brani dve vezane meč lopte (5:6, 15:40). Tada se pokazala u najboljem svetlu, a kada je u "taj brejku" trebalo da iskoristi taj zamah i blagu psihološku prednost, ponovo je počela da greši.

Gavrilova je povela 4:0, na 6:3 joj je Ana osujetila još tri uzastopne šanse da pobedi (imala je i sreće kod jednog auta), međutim, izjednačenja na 6:6 i 7:7 bila su krajnji domet naše teniserke.

Anina forma tokom cele godine, kao i činjenica da je nedavno (opet!) otpustila trenera, ne sluti na dobro pred Rolan Garos, koji počinje 24. maja, ali nikad se ne zna...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC