• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Rađen: Nema izjava, za sada

Autor mondo.rs

Vaterpolo savez Srbije apeluje na sve da sačekaju završetak postupka u vezi sa slučajem reprezentativca Nikole Rađena, za koga pojedini mediji navode da je na antidoping testu bio pozitivan na kokain. Rađenov prijatelj: "Van sebe je!".

 Nikola Rađen: Nema izjava, za sada Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Vaterpolo savez Srbije za sada ne želi da saopšti stav o reprezentativcu i članu Olimpijakosa Nikoli Rađenu. Tačnije, Savez će se oglasiti kada bude završen postupak koji nalažu propisi o dopingovanju.

"Vaterpolo savez smatra da, kao i uvek u ovakvim slučajevima, treba sačekati kraj postupka. Na tako nešto nas obavezuje i poštovanje Zakona o sprečavanju dopinga u sportu i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti", piše u saopštenju Saveza.

Krovna organizacija srpskog vaterpola citirala je Zakon o sprečavanju dopinga u sportu:

"Antidoping agencija i nadležni nacionalni sportski savez obavezni su da se u slučajevima iz stava 3. ovog člana (obaveštavanje o rezultatima sprovedene doping kontrole i utvrđivanje odgovornosti zbog povrede antidoping pravila) staraju o tome da podaci o ličnosti ne budu dostavljeni neovlašćenom licu, kao i da uskrate dostavljanje tih podataka ukoliko organizacija kojoj se podaci dostavljaju ne garantuje odgovarajuću zaštitu podataka. Zaštita podataka o ličnosti i privatnosti u oblasti sprečavanja dopinga u sportu ostvaruje se u skladu sa odredbama ovog zakona i zakona kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti".

"Kada postupak bude bio gotov VSS će objaviti svoj stav", navodi se u saopštenju.

Rađen je dugogodišnji reprezentativac Srbije, koji je osvajao medalje na svetskim i evropskim prvenstvima, Olimpijskim igrama (ima ukupno 17 medalja!). Ima i titutlu prvaka Evrope sa Partizanom i Crvenom zvezdom.

On se oglasio posredstvom svog Twitter profila:




List "Informer" u petak je na naslovnoj strani objavio vest o Nikoli Rađenu koji je u centru doping skandala. U članku pod naslovom "Rađenu našli kokain!", list navodi da su mu tragovi droge pronađeni posle jedne utakmice reprezentacije!

"Nikola je u potpunoj panici otkako su mu pronašli kokain u organizmu. Nije čak ni tražio testiranje B uzorka. Jasno mu je da to ničemu ne bi služilo i da se praktično nalazi u bezizlaznoj situaciji. Sad nema nazad. Pogrešio je i sigurno će biti drastično kažnjen", navodi neimenovani izvor lista "Informer", za koga se navodi da je blizak Rađenu.

S obzirom na nultu toleranciju koje svetske sportske organizacije sprovode, Rađena bi mogla da očekuje višegodišnja suspenzija (naravno, ako se potvrde ove crne sumnje). A to bi moglo da znači i kraj karijere.

"Nažalost, vrlo je moguće da će Nikola morati u privremenu penziju i on to vrlo dobro zna. Naravno, veoma je uznemiren zbog toga, jer je očekivao da će bar još dve ili tri godine igrati na vrhunskom nivou", dodaje isti izvor lista "Informer".

Pozivajući se na isti neimenovani izvor, list navodi i da je mogućnost da su ljudi iz Antidoping agencije pogrešili - praktično je isključena. "Rađen čak nije ni tražio dodatno testiranje, jer je svetan da bi to bilo uzaludno", kaže isti, neimenovani sagovornik.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC