• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maratonci, jeste li spremni?

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Na prvom banjalučkom polumaratonu koji će se održati u nedjelju trčaće oko 1200 trkača, što je vrlo respektabilan broj za ove prostore. Organizacija na vrhunskom nivou, sve je spremno za istorijski događaj. Da li ste i vi spremni?

 Maratonci, jeste li spremni? Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjaluka će se u nedjelju uvrstiti na mapu evropskih i svjetskih gradova u kojima trče maratonci.

Pripreme za prvi banjalučki polumaraton su završene i sve je spremno za ovaj događaj koji će privući veliki broj, prije svega trkača iz BiH i inostranstva, ali sigurno i veliki broj posjetilaca.

Prema riječima Vladimira Seleca, direktora polumaratona, u organizaciju ovog događaja ušlo se bez velikih očekivanja, ali velikim trudom i zalaganjem urađen je veliki posao i već sada je sigurno da će to sigurno biti veliki događaj.

“Dosad imamo 1200 prijavljenih trkača što je zavidan broj za prostore bivše Jugoslavije, a 30 odsto od tog broja su trkači iz Banjaluke. Osim Beograda, Zagreba i Ljubljane koji su veći gradovi i imaju istoriju organizovanja trka ovo je najveći broj trkača. Sve je spremno za nedjelju i moramo da zahvalimo Gradu Banjaluka, Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS, našim sponzorima, prije svega M:telu i Nektaru, a i ostalim sponzorima kao i medijskim pokroviteljima”, rekao je Selec.

Portparol kompanije m:tel Milica Stojaković rekla je da joj je drago što je Banjaluka ovih dana mjesto gdje se održava mnogo humanitarnih, kulturnih i sportskih događaja i da kompanija m:tel podržava sve njih.

“To je potvrdilo naše djelovanje u oblasti društvene odgovornosti. U svom radu podržavamo veliki broj sportskih klubova i manifestacija i nismo imali dilemu da li ćemo podržati prvi banjalučki polumaraton. Nadamo se da će postati tradiocionalna id a ćemo sarađivati i biti prijatelji duži niz godina. Organizatorima želim mnogo sreće i da nas posluži vrijeme, učesnicima dobru zabavu i vidimo se u nedjelju”, rekla je Stojakovićeva.

Direktor Support marketing centra, Goran Ćorić, u ime organizatora rekeo je da u organizaciji ovog događaja učestvuje veliki broj ljudi, kao i volontera, te da će se sa pripremama za sljedeći polumaraton krenuti već u ponedjeljak.

Program polumaratona počinje već u subotu u 19 časova “Pasta partijem” za učesnike koji će biti održan u restoranu “Filip”, a u 21 čas je “Noć muzeja” događaj na kojem će, kako je najavio Ćorić, takođe biti učesnici i posjetioci polumaratona.

Na dan trke, zagrijavanje počinje u 9.30, a start prvog banjalučkog polumaratona je u 10 časova ispred hotela Palas, dok će pet minuta kasnije sa istog mjesta krenuti i učesnici trke zadovoljstva “Nektar Fun Run”.

Za 11.30 zakazano je proglašenje pobjednika, a u 12 časova na Trgu Krajine biće održan parti na kojem će nastupiti banjalučki reper Stefan Maestro, a zatim i Ledi, a program se završava after partijem u 16 časova u kafićima Vienne i Cinecitta.

“Jedan dio sredstava odvojićemo za pomoć humanitarnoj akciji za pomoć djeci ometenoj u razvoju i djeci sa autizmom i pozivamo sve da pomognu pozivom na broj 1415”, rekao je Ćorić.

Izvor: MONDO

Zbog održavanja Prvog banjalučkog polumaratona doći će do brojnih izmjena u režimu saobraćaja u Banjaluci, a predstavnik Gradske uprave zbog toga je pozvao sve one koji budu u Banjaluci u nedjelju da budu strpljivi i imaju razumijevanja.

“Javni prevoz će biti malo otežan, ali treba da imamo malo i razumijevanja jer već u 13 časova bićemo ponosni što Banjaluka ima polumaraton", rekao je predstavnik Gradske uprave Slavko Davidović.

Promoteri banjalučkog polumaratona su i atletske legende, bivše svjetske i evropske šampionke Snežana Pajkić i Vera Nikolić, koje su ovih dana specijalne gošće Banjaluke.

“Svaki početak je težak, tako i mladi ljudi kada dobiju dijete, ne znaju šta će, ali na osnovu onog što smo vidjeli i čuli, organizatori su bebu već pretvorili u odraslog čovjeka. Po organizaciji banjalučkom polumaratonu mogu pozavidjeti mnogo veći polumaratoni i mratoni”, rekla je Vera Nikolić, bivša svjetska i evropska prvakinja i svjetska rekorderka na 800 metara.

Snežana Pajkić oduševljena je Banjalukom u kojoj je prvi put i organizacijom ovog događaja.

“Nadam se da ćemo se zabaviti i uživati. Čestitam organizatorima na ovoj sjajnoj manifestaciji i želim vam evropskih uspjeh”, rekla je Pajkićeva.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC