• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako je: Đoković u ŠESTOM finalu Rima!

Autor mondo.rs

Aktuelni šampion braniće titulu na "Foro Italiku" uprkos tome što je, kažu stručnjaci, oborio formu pred Rolan Garos.

Novak Đoković, uprkos tome što je svesno izabrao da napravi pauzu i preskoči Madrid, a mnogi stručnjaci tvrde da je takođe svesno oborio formu pred Rolan Garos, plasirao se u šesto finale Mastersa u Rimu!

Svetski "Broj 1" u nedelju će se, protiv (2) Rodžera Federera ili (8) Stanislasa Vavrinke, boriti za četvrtu titulu na "Foro Italiku"!

Danas, u prvom polufinalu: (1) Novak Đoković – (7) David Ferer 6:4, 6:4!

Zanimljivo, ovo je prva pobeda branioca titule u dva seta, jer je Đoković do polufinala stigao pobeđujući 2:1 redom Nikolasa Almagra, Tomaša Belućija i (5) Keija Nišikorija.

Pobedniku Rima ove sezone pripada 628.100 evra i 1.000 ATP bodova, finalisti sledi 308.000 evra i 600 bodova, a polufinalistima 155.000 evra i 360 bodova.

PRVI SET: Đoković je poveo 1:0 osvojivši ukupno šest poena na servis Ferera. Pri rezultatu 1:1, Novak je došao do jedne brejk lopte na 30:40 i iskoristio je. U gemu pre i posle toga, Španac je dobijao sa nulom, a potom jurio Novaka do 4:3 i 5:4 prepuštajući mu po poen na svoj servis.

Međutim, naš as nije mu ostavljao mnogo prilika za "ribrejk" kada je sam servirao. Novak se, sve do trenutka kada je servirao za set pri rezultatu 5:4, nije suočavao sa brejk loptama, ali je tada morao da reši problem na 30:40 i uradio je to sjajno, preuzevši inicijativu, a potom je morao da zaradi čak četiri set lopte da bi i dovršio posao za 6:4 i 1:0.

DRUGI SET: Znajući da se Ferer neće predati sve dok se ne odigra poslednji poen, Novak je snažno ušao u drugi set i u prvom gemu imao dve brejk lopte, ali nije ih iskoristio, pa je morao sam da ih spašava pri rezultatu 2:3. Uspeo je, u oba navrata, posle čega je set prilično glatko išao ka taj-brejku, ali...

Pri rezultatu 3:4, Đoković je naglo (i možda očekivano) podigao ritam, pojačao udarce i počeo da šalje loptice pod noge Fereru, tako da je za desetak minuta izjednačio na 4:4, napravio brejk sa "nulom" za 5:4 i potom, sa samo jednim izgubljenim poenom zabeležio 15. pobedu u 20. duelu sa Fererom!

Finale je u nedelju u 16 časova...

Novaku, šampionu Rima iz 2008, 2011. i 2014. godine, a finalisti iz 2009. i 2012. ovo je 20. meč sa upornim Fererom, protiv kog sada ima skor 15:5 i od koga nije izgubio od 2011. godine. U međuvremenu, Nole je upisao osam uzastopnih pobeda u mečevima sa Špancem, koji više nema prednost na šljaci – 3:3.

Novak, svetski "Broj 1", posle tri pobede u tri seta, igrao je za 76. ATP finale (52-23), odnosno 34. Masters finale (23-10). Naš najbolji sportista je u seriji od 22 pobede od kada je 28. februara u finalu Dubaija doživeo poraz od Federera.

Za sada, Đokoviću je to jedini poraz ove godine, pa je Ferera dočekao sa skorom 31-1 i četiri osvojene titule na pet turnira na kojima je igrao: Australijan Open, Indijan Vels, Majami i Monte Karlo.

Prošle nedelje, Novak je odlučio da ne nastupi na Mastersu u Madridu, gde nije igrao od 2013. godine, što je možda uticalo na njegovu formu pa je do polufinala na "Foro Italiku" stigao prilično teško, igrajući tri seta i protiv Nikolasa Almagra i protiv Tomaša Belućija i protiv (5) Keija Nišikorija.

Ferer, koji je 2010. godine igrao finale u Rimu, ali bio poražen, pokušao je danas da napravi iznenađenje i plasira se u osmo Masters finale u karijeri (ima skor 1-6 u finalima). Nije uspeo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC