• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandić predvodio Partizan do titule!

Autor mondo.rs

Crno-beli pobedili Radnički iz Kragujevca 3:0 u finalnoj plej-of seriji i 26. put postali prvaci države.

 Mandić predvodio Partizan do titule! Izvor: MN PRESS

Radnički - Partizan 13:15 (4:5, 1:2, 4:3, 3:5) u trećoj, ispostavilo se i odlučujućoj utakmici finala!

Dušan Mandić sa šest golova je bio najefikasniji u taboru novog šampiona, uključujući poslednja dva pogotka, postignuta pri rezultatu 13:13.

Reprezentativac Srbije 70 sekundi pre kraja je iz teške pozicije pogodio desni ugao Živojinovićevog gola, pa "overio" trijumf crno-belih nakon što je golman Dimitrije Rističević, uz pomoć prečke, ukrotio pokušaj iskusnog Aleksandra Ćirića da izjednači.

Klub sa Banjice tako je posle 9:10 u prvom meču u Kragujevcu i 13:12 nakon peteraca pred svojim navijačima, rešio finale u svoju korist ukupnim rezultatom 3:0.

Učenici Vlade Vujasinovića uneli su u riznicu 26. titulu prvaka države - sedmu u samostalnoj Srbiji, nakon što je Crvena zvezda 2013. i 2014. prekinula niz "večitog" rivala od šest trijumfa (2007-2012).

Kao i čitavo finale, subotnji okršaj u Kragujevcu bio je veoma neizvestan.

Partizan je u finišu druge četvrtine poveo sa maksimalnih 4:7, da bi Radnički tokom treće deonice nekoliko puta prišao na gol zaostatka i početkom poslednje četvrtine preko Hrvata Vrlića konačno došao do "egala" - 10:10.

Mandić, Jakšić i Gogov potom su donosili crno-belima minimalnu prednost, a Basara, Petković i Marković uporno vraćali rezultat u ravnotežu, zaključno sa 13:13 dva minuta pre kraja. Bilo je pitanje ko će prvi popustiti, pogrešiti...

Tada se Radnički odbranio sa igračem manje, ali je odmah po povratku Miličića u bazen primio gol, od praktično nezadrživog Mandića, koji je na celoj utakmici promašio samo jednom.

"Ovaj mladi tim pokazao je tokom sezone izuzetan napredak. Počeli smo pomalo stidljivo, otišlo nam je mnogo igrača, ali smo polako postajali svesni da i dalje imamo kvalitet. Posle nesrećno izgubljenog Kupa u decembru shvatili smo da titula treba da nam bude cilj. Radili smo žestoko pet meseci, imali uspone i padove, ali mislim da smo zasluženo pobedili i Zvezdu u polufinalu i Radnički u finalu", rekao je odmah posle meča trener Partizana Vladimir Vujasinović za RTS.

Proslavljeni as želeo je posebno da se zahvali iskusnom golmanu Slobodanu Soru.

"Najiskrenije mu se zahvaljujem što je i ove godine ostao sa nama, da nam pomogne svojim iskustvom. Doneo je prevagu u seriji peteraca u drugom meču, tada smo poveli 2:0 i završili pola posla. Hvala mu, kada se sve sabere duguju mu se plate za dve sezone. Voleo bih da ovi momci, kada odrastu, budu kao on".

Radničkom na kraju teške sezone, tokom koje ga je nekoliko prvotimaca napustilo zbog teške finansijske situacije i dugovanja, ostaju Kup Srbije i, za uspomenu, solidan nastup u Ligi šampiona.

Sportski direktor kluba Jugoslav Vasović je posle poraza u finalu plej-ofa, treću godinu zaredom, izrazio nadu da "ovo nije kraj vaterpola u Kragujevcu"...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC