• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oproštaj velikog Aleksandra Ćirića!

Autor mondo.rs

Aleksandar Ćirić, jedan od najtrofejnijih srpskih vaterpolista svih vremena, odlučio je da se "penzioniše".

 Oproštaj velikog Aleksandra Ćirića! Izvor: MN PRESS

Aleksandar Ćirić - 30. 12. 1977.
Izvor: MN PRESS


Aleksandar Ćirić je protiv Partizana, u subotu, u trećem meču finalne serije prvenstva Srbije odigrao poslednji meč u karijeri.

Nije mu se posrećilo da u penziju ode sa titulom prvaka Srbije, ali 38-godišnji Ćirić ne žali toliko zbog toga, koliko zbog nečega drugog...

"Nisam razočaran zbog titule, koliko zbog svega što se događalo u Radničkom. Niko nije došao da nam se obrati, da nas isprati, da iznese planove za sledeću sezonu. Sve ovo je tužno, nije čak bilo ni za plastični tanjir", rekao je Ćirić, prenose "Večernje novosti".

Pre nešto manje od tri godine, u Kragujevcu je pompezno najavljen projekat VK Radnički. Pod pokroviteljstvom tadašnjeg ministra finansija Mlađana Dinkića, a po ideji sadašnjeg ministra sporta (a tada igrača) Vanje Udovičića.

Radnički je u prvoj godini osvojio trofej u Kupu LEN, a ove sezone je osvojio Kup Srbije. Međutim, ovu sezonu Radnički je, gotovo jedva završio, s obzirom na to da igrači mesecima nisu dobijali plate.

Mnogi od njih bili su rezignirani (čak je i Ćirić na jednoj konferenciji za novinare tokom sezone rekao: "Više nećemo ni da se pojavljujemo pred medijima, jer nemamo šta da kažemo"), neki su i otišli (Dedović, Ćuk...).

Odluka Ćirića o tome da stavi tačku na igračku karijeru nije iznenađenje. I ranije je planirao da se otisne u trenerske vode i verlo je verovatno da će krenuti tim putem.

Ćirić je rođen 30. decembra 1977. u Beogradu. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, a igrački se proslavio u Bečeju, sa kojim je osvojio Kup šampiona 2000. Posle brodoloma Bečejaca igrao je za Brešu (osvojio tri LEN trofeja), Budvansku rivijeru, Barselonetu i Radnički, s kojim je trijumfovao u Evrokupu i Kupu Srbije.

Za reprezentaciju je odigrao 346 utakmica i postigao 201 gol. Na olimpijskim igrama je osvojio srebro i dve bronze, na SP ima srebro i dve bronze, a na EP tri zlata i dva srebra. Ima zlato i bronzu sa Svetskog kupa, kao i tri zlata i srebro u Svetskoj ligi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC